SADRžAJ

Na Svjetski dan socijalne pravde istražujemo koliko smo socijalno pravedno društvo. Imamo li doista svi jednake mogućnosti, primjerice, za školovanje ili je nekima lakše? Je li isto roditi se ondje gdje je sve dostupno ili gdje nas od škole dijele kilometri?
Monika Herceg nije ostala na mjestu koje joj je život u startu namijenio. Odrasla je u selu Pecki pokraj Petrinje. Djetinjstvo je provela u izbjeglištvu u Velikoj Gorici. Danas je fizičarka koja piše poeziju. Nije napunila ni 30, a već se ovjenčala brojnim nagradama.
Svi volimo slastan zalogaj, a još nam je i draže ako je domaći. Hrvatska je u Europskoj uniji na drugom mjestu prema konzumaciji svinjetine. Posjetili smo neke proizvođače u Slavoniji, male i velike, i vidjeli kako rade.
Puno se govori o videoigricama, ali mi ćemo o starom dobrom šahu. Poznato je da itekako uspješno razvija male sive stanice, ali njegova je moć primjenjiva i u medicini, i to oporavku moždanih stanica. Otkrivamo kako izgleda partija šaha naslijepo.
Urednica projekta: Maja Tokić
Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.

Fotografije

PulsPulsPulsPulsPulsPuls

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Witness

    image
    WITNESS: verb. to see for oneself. At Euronews we are committed to people’s stories and the truth. ‘Euronews Witness’ brings world issues into focus through the...
  • Vesti

    image
    Budite prvi koji će saznati, u bilo kom trenutku tokom dana... Ekipa novinara i snimatelja iz cele Srbije... Domaće, inostrane, najnovije...
  • Ri puls

    image
  • People & Profit

    image
    The business show that goes beyond the numbers and the corporate jargon! Stephen Carroll breaks down major business stories and looks at how they affect our lives.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.