SADRŽAJ

Otići danas u knjižnicu nipošto ne znači samo posuditi neku knjigu. Moderne knjižnice uz knjige i druge tiskovine čuvaju i nude i filmsku i glazbenu građu i razvijaju poseban socijalni moment. Knjižnice su mjesto susreta pisaca i glazbenika. Tu se predstavljaju knjige ali i glazba, čita se, ali i svira, a neke knjižnice uz svoje knjižne fondove nude i pozamašnu, vrlo vrijednu i korisnu glazbenu građu - od klasične, tradicionalne i popularne glazbe, do jazza. Doista, zaljubljenici u jazz mogu po knjižnicama naći kojekakva blaga. Od starih - šelak ploča, preko vinila, magnetofonskih vrpci i kazeta, do kompakt diskova i drugih modernih digitalnih zapisa. Uz pomoć suvremenih mrežnih kataloga nađu se i jazz note, časopisi o jazzu, povijesti jazza i monografije velikana jazza, te kojekakve druge teorijske i povijesne knjige o jazzu, naše, kao istrane.
Zagrebačke knjižnice, "Bogdan Ogrizović" na Cvjetnom trgu, Glazbeni odjel središnje gradske knjižnice na Starčevićevu trgu, glazbeni odjel Nacionalne i sveučilišne knjižnice i knjižnica Muzičke akademije, mjesta su u kojima će se ljubitelji jazza iznenaditi koliko je ponuda široka i korisna.
Ako je bit knjižnica u slobodi - slobodi čitanja, slobodi komunikacije, ideja, nisu li onda to idealna mjesta za sve zaljubljenike u jazz?
Novinari i suradnici: Davor Hrvoj, Saša Drach
Facebook/SvijetJazza
https://hrti.hrt.hr/

Fotografije

Svijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicamaSvijet jazza: Jazz u knjižnicama

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Svakodnevni gurmanluci sa Džastin Skofild (2011)

  danas
  image
  A weekday cooking show, hosted by Justine Schofield. She gives tips and insights to viewers, to help make cooking enjoyable for everyone.
 • Ben Fogle: Return to the Wild (2017)

  danas
  image
  Ben revisits some of the people that he encountered in Ben Fogle: New Lives in the Wild (2013) to see how they have been getting on since he first met them.
 • Životinjski klub boraca (2013)

  danas
  image
  Najveći, najopasniji i najneobičniji ratnici životinjskog kraljevstva. Od lavova i vodenkonja, pa do vukova, bizona i krokodila, natjecatelji dolaze sa svih...
 • Tajne muzeja (2010)

  danas
  image
  Muzeji su mjesta u kojima zemlje prikazuju čudesna blaga svoje prošlosti, često čudne i zanimljive podsjetnike poznatih događaja koji su oblikovali povijest. Iza...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.