Ocjena korisnika: 6/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Mexico

SADRžAJ

Simon Reeve nastavlja putovanje američkim kontinentom. Na ovoj etapi proći će kroz Texas i Meksiko. Pripadnici granične policije u Texasu svakodnevno prihvaćaju ilegalne migrante koji prelaze opasni Rio Grande u potrazi za boljim životom u SAD-u. Simon upoznaje ženu koja u vrtlogu te humanitarne krize riskira glavu kako bi odnijela osnovne potrepštine migrantima koji su zapeli na meksičkoj strani granice, u jednome od najopasnijih gradova u zemlji. Velik dio grada Reynose kontrolira moćna zločinačka organizacija Zaljevski kartel. Simon će posjetiti pripadnike elitne policijske jedinice koja se bori protiv tog neprijatelja opremljenog najsuvremenijim nadzornim kamerama i arsenalom oružja proizvedenog u SAD-u.
U južnome Meksiku Simon će posjetiti Chiapas, saveznu državu spektakularnih krajolika, kulture i povijesti. U Chiapasu živi i najbrojnija populacija domorodačkog stanovništva u Meksiku, koja vuče podrijetlo od drevnih Maja. U srcu prašume Simon istražuje majanski grad Yaxchilan, nekadašnje središte iznimno sofisticirane civilizacije koja je ovdje cvala davno prije dolaska europskih doseljenika. Otkriva i da je današnje domorodačko stanovništvo marginalizirano, a mnogi se žale da ih u Meksiku tretiraju kao građane drugog reda. Do sredine 20. stoljeća pripadnici naroda Lacandón rijetko su komunicirali s vanjskim svijetom. Većina ih i danas živi u šumi poput njihovih majanskih predaka, ali njihov prelijepi zavičaj mogao bi za manje od desetljeća nestati zbog eksploatacije drva i pretvaranja šume u poljoprivredno zemljište.

Fotografije

Sjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Warship: Life at Sea (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Europamagazin (1989)

    image
    Fernsehmagazin mit aktuellen Informationen über die Europapolitik.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.