poster

Oko ekonomije: Putevi gasa

Oko magazin (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Energent koji spaja i/ili razdvaja.
Rusija će obezbediti Srbiji dovoljno gasa bez obzira na ishod razgovora sa Ukrajinom o tranzitu ruskog gasa. To je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin nakon sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.
Pitanja snabdevanja gasom, ali i učešće Srbije na gasovodu Turski tok su dve ključne ekonomske teme Beograda i Moskve s obzirom na to da Srbija uvozi gas i naša industrija i domaćinstva u velikoj meri zavise od tog energenta.
Istovremeno, izgradnja gasovoda je ključno pitanje i za ostatak Evrope imajući u vidu da je upravo Rusija najveći snabdevač gasom. To je geopolitičko pitanje jer je gas sve više poluga moći što se potvrđuje nedavni događajima - puštanjem u rad gasovoda Snaga Sibira, povezivanje TAP-a i TANAP-a i zelenim svetlom za izgradnju Severnog toka 2.
Koliki je manevarski prostor Srbije da obezbedi dovoljne količine gasa, da li je reč o poličkim ili ekonomskim odnosima koji su u tome presudni, da li je Brisel rešen da zaustavi ili ohrabri izgradnju Turskog toka preko Bugarske i Srbije?
Na ta pitanja u Oku ekonomije govore ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i urednica Balkan Magazina Jelica Putniković.
O geostrateškim pozicijama gasovoda izveštava novinarka RTS-a Ružica Vranjković.
Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Fotografije

Oko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasaOko ekonomije: Putevi gasa

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik

    image
    Od 22. oktobra 1975. godine u eksperimentalnoj fazi, a od 27. novembra u redovnom programu, svakog popodneva tačno u 17 časova, novosti iz zemlje i sveta u mnoge...
  • Dnevnik 24vesti

    image
  • Vreme

    image
  • Vremenska prognoza

    image
    Meteorolozi Nove BH gledateljima će pružiti najbitnije informacije o vremenskim prilikama u svakom dijelu Bosne i Hercegovine, prateći općeprihvaćeni i utemeljeni...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.