SADRžAJ

Aleksandar iz Sopota
Aleksandar Matić (24), junak šeste epizode emisije "S Tamarom u akciji", ima posebnu životnu priču. Odrastao je sa majkom i ocem koji nisu vodili računa o njemu.
Otac mu je bio alkoholičar, veoma agresivan a majka je napustila porodicu kada je Aleksandar imao sedam godina. Ubrzo nakon toga, napustio ga je i otac. Učitelj iz osnovne škole ga je hranio u školi neko vreme, a onda ga je prijavio socijalnoj službi.
Ostavljen od roditelja, kao dečak je živeo u hraniteljskoj porodici 6 godina i sa tim ljudima je i dalje u kontaktu. Završio je srednju školu u domu u Beogradu. Aleksandar ima razvojne smetnje i nažalost to mu otežava da nađe stalan posao.
Kuća u kojoj je živeo sa roditeljima pripala je njegovom bratu od strica. Od bake po majci, Aleksandar je nasledio malu kuću u selu Drlupa, na obronku Kosmaja. Preselio se i sada tamo živi. Kuća je napravljena od blata, nema vodu ali je on zadovoljan jer ipak ima svoj krov nad glavom...
Otac i majka ga se sete samo kada je njima nešto potrebno. Nažalost, do nedavno je otac navraćao samo kada je pijan da ga malteretira... Aleksandar je uz pomoć dobrog komšiluka ipak uspeo da prekine svaki kontakt sa roditeljima.
Komšije pomažu ovom mladiću da nadniči, hrani se kod njih, vode računa o njemu... Za Tamarin serijal Aleksandra je prijavila prijateljica hranitelja kod kojih je živeo. Ona ga je u međuvremenu krstila i obećala građevinsku pomoć ukoliko Tamarina ekipa dođe.
Autorka i tim majstora serijala "S Tamarom u akciji" su, uz pomoć komunalne službe, potpuno renovirali dom Aleksandra Matića.
A Tamara kao i svi koji su pomogli u ovoj akciji nadaju se, i da će, nakon emitovanja epizode uspeti da Aleksandru obezbede i zaposlenje.
U ovoj epizodi osme TV sezone serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji" Tamara Grujić otkriće nam kako je Sopot dobio ime, predstaviti filmski festival "SO Fest", veštine majstora fijakerijade, lepote planine Kosmaj, njene istorijske tajne ali i prirodno bogatstvo biljaka.

Fotografije

S Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akciji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.