poster

Tajni život jezera: Ein See auf Zeit: der Lake Chilika

Secret Life of Lakes (2018)

dokumentarni | Francuska

Gdje gledati
Televizija uživo
Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 2

EPIZODA: 2 - Ein See auf Zeit: der Lake Chilika

SADRžAJ

Jezera našeg planeta čine ogroman i dragocjen rezervat vode iz kojeg je čovječanstvo crpi desetine tisuća godina. Stvorena širokim rasponom klimatskih i geoloških uvjeta, ova jezera održavaju se kroz osjetljivu ravnotežu vode koja ih hrani i rijekama u koje se ulijevaju.
Iako se sva jezera mogu činiti sličnima, ipak su vrlo raznolika. Neka su duboka poput oceana. Ostale se mogu prijeći gotovo bez da se smoče noge. Izgleda da će neka jezera biti ovdje cijelu vječnost, dok druga dolaze i odlaze s godišnjim dobima. Ali svi imaju jedno zajedničko: svi su dom svojih bogatih i raznolikih životnih formi u svojoj dubini i na obali.
Za razliku od burnih voda oceana i moćnih rijeka, jezerska voda djeluje nepromjenljivo i mirno. Ali ispod ovog spokoja krije se vodeno srce koje kuca laganim prirodnim tempom. Taj tajni život jezera pokušat ćemo zabilježiti tijekom pet epizoda u ovoj seriji. Pratit ćemo životne cikluse tih izuzetnih jezera koja smo odlučili predstaviti. Otkrivat ćemo kako ljudi i priroda postoje tako dugo zajedno, u skladu s tim prirodnim ritmom. Promatrat ćemo ta jezera i pokušati ih razumjeti.

Fotografije

Tajni život jezeraTajni život jezeraTajni život jezeraTajni život jezeraTajni život jezeraTajni život jezeraTajni život jezera

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.