poster

Young Village Folk - Zelena Generacija: Gregor

Young Village Folk

informativni | Europa, Hrvatska

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Koronakriza je pokazala koliko ovisimo o uvozu hrane, a ujedno su, upravo zbog zdravstvene krize, mnogi shvatili koliko je važno da dio hrane možemo proizvesti sami.
U EU 31% poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu je poljoprivrednika starijih od 65 godina, a samo 5,6% poljoprivrednika predstavlja generaciju mlađu od 35 godina. Tko će nam proizvoditi hranu u budućnosti?
Prema Ujedinjenim narodima, nakon 2050. godine trebat će nam dvostruko više hrane. Ta činjenica, koja je usko povezana s budućnošću zajedničke europske poljoprivredne politike, utječe na mlade naraštaje - ne samo u ruralnim, već i u urbanim sredinama.
Ciklus Young Village Folk 2 - Zelena generacija informira i educira o otvorenim pitanjima europske poljoprivrede i ruralnog razvoja na temelju aktualne tematike i generacijske smjene u proizvodnji hrane, što je također jedan od devet prioriteta zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. godine.
25 emisija kratkog formata Young Village Folk 2 - Zelena generacija donosi priče i dobre prakse mladih ljudi koji proizvode hranu u EU.
Gregor Božič podignuo je voćnjak sa starim sortama voća u Goriškim Brdima. Gregor, koji je ujedno ugledni slovenski redatelj, uvjeren je da je prirodna baština nemjerljivo bogatstvo, ali i mogućnost novih zelenih radnih mjesta za mlade.
Proizvodnja: Televizija Slovenija

Fotografije

Young Village Folk - Zelena Generacija: GregorYoung Village Folk - Zelena Generacija: GregorYoung Village Folk - Zelena Generacija: Gregor

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Za kormilom

    image
    Za kormilom je informativna emisija u kojoj pratimo različita zbivanja s lokalne scene. Kroz razgovor s gostima saznajte aktualne i zanimljive novosti.
  • Dobro Jutro Srbijo

    image
    Jutarnja emisija Happy TV.
  • Protekcija

    image
    Satirično - humoristička emisija koja se bavi komentarisanjem važnih događaja u BiH i RS. Cilj emisije nije da bilo koga uvredi ili ponizi, naša jedina namera...
  • Squawk on the Street (2005)

    image
    “Squawk on the Street” is headquartered live on the floor of the New York Stock Exchange. We are there when the all-important opening bell rings every day. With...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.