poster

Boks: Whyte vs. Rivas

Boxing (2019)


Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

Nakon uzvrata krajem prošle godine protiv Derecka Chisore i senzacionalnog nokauta, koji je protivnika poslao na pod, Dillian Whyte ponovno ulazi u ring. I ovoga puta Whyte je izabrao teži put i opasnog suparnika, nepobijeđenog Oscara Rivasa, očigledno želeći dokazati da pravi prvak bira samo najjače protivnike. Velika borba u organizaciji Matchrooma održat će se 20. srpnja u londonskoj 02 areni, koju će gledatelji RTL-a moći gledati uz komentare Antonija Vuksanovića i Marija Preskara od 23 sata.
Kao posebno iznenađenje u jednoj od predborbi najavljen je nastup Alena Babića, koji je nakon 30 odrađenih sparing-rundi oduševio Dilliana Whytea te ga je ovaj uzeo pod svoje okrilje i sredio mu borbu na eventu. Bit će to druga profesionalna predstava Hrvata nakon debija 11. srpnja u Italiji, kada je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao Lazara Stojanovića iz Srbije. Kao što smo rekli, Whyte je pun riječi hvale za Hrvata, koji ne zna za uzmak pa mu je Whyte dao nadimak „The Savage“ proglasivši ga velikom boksačkom nadom. Sada će svoju boksačku snagu i umijeće imati priliku predstaviti, ne samo londonskom, već i svjetskom auditoriju.
Whyte u svojem posjedu ima WBC srebrni pojas i međunarodni WBO teškaški pojas, a pobjednik susreta postat će vlasnik međunarodne WBO teškaške titule te do sada slobodnog WBC interim pojasa. Uz Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja, Dillian Whyte je najveće boksačko ime Velike Britanije, boksač kojemu se nikako ne pruža šansa da se bori za jednu od velikih titula, bez obzira na njegov ranking prema WBC-u, WBO-u i WBO-u - prvi je izazivač prema WBC-u, treći prema WBO-i WBA-u, dok ga Boxrec drži šestim najboljim teškašem svijeta. Iako mnogi tvrde da bi trebao boksati za svjetsku titulu, Whyte ostaje u sjeni mečeva za najcjenjeniju titulu te mu ne ostaje drugo već da se oboruža strpljenjem i čeka svoju priliku, koju definitivno zaslužuje. Do tada, Whyteove ambicije svjetskog prvaka će se naći na kušnji 20. srpnja kada će se susresti s Oscarom Rivasom, koji bilježi 26 pobjeda uz 18 nokauta, bez poraza. 32-godišnji Kolumbijac, visok 184 cm, 194 cm raspona ruku, u siječnju ove godine je svladao Amerikanca Bryanta Jenningsa, dok se u svojoj amaterskoj karijeri može pohvaliti i pobjedom na Olimpijskim igrama 2008. protiv Bugarina Kubrata Puleva, dok je u istim kvalifikacijama uspio biti bolji čak i od Andyja Ruiza. „Dugo sam čekao ovakvu priliku te sam zahvalan na pruženoj šansi protiv izvrsnog boksača svjetskog ranga, broj 1 izazivača za svjetsku titulu“, izjavio je Rivas, koji ima samo riječi hvale za Whytea, koji, pak, strpljivo čeka svoju priliku protiv Wildera ili Joshue uz dugoročni cilj - jednog dana postati svjetski prvak.
Podsjetimo, Whyte, koji drži zaista impresivan boksački omjer - u 26 mečeva poražen je svega jednom, i to nokautom od Anythonyja Joshue u 7. rundi. No Whyte itekako zna i zadati nokaut, kojim je završio čak 18 mečeva, što je tako kristalno jasno prezentirao protiv Chisore prošle godine. 193 cm visok boksač, 198 cm raspona ruku, nanizao je impresivni niz pobjeda te je od poraza protiv Joshue 2015. porazio Ivicu Bačurina, Davida Allena, Iana Lewisa, Derecka Chisoru, Malcolma Tanna, Roberta Heleniusa, prošle godine - Lucasa Browna i Josepha Parkera te ponovno Derecka Chisoru, a sada ga čeka prva borba u 2019.
Organizator Eddie Hearn najavljuje veliku borbu dvojice boksača eksplozivnih udaraca, jednog koji u prikrajku želi iznenaditi i otvoriti si put prema svjetskoj slavi, iskoristiti šansu koja se pruža jednom u životu te drugog, koji mora potvrditi svoju klasu i nadmoćnost, ukoliko se želi boriti za svjetsku titulu.

Fotografije

Boks: Whyte vs. Rivas

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • LNK Boxing

    image
  • European Amateur Boxing Championships

    image
    Europsko prvenstvo u amaterskom boksu je najvažnije natjecanje za amaterske boksače u Europi, koje organizira upravno tijelo kontinenta EUBC (Europska boksačka...
  • Inside Sailing

    image
    Welcome to Inside Sailing, the TV program that brings you all the very best action from some of the most spectacular sailing events around the world. Sailing...
  • Rivalitet legendi

    image
    Vukli su jedni druge naprijed, uvijek je neki rivalitet izdizao sport na ljestvicu više. Najbolji sportaši svih vremena, iz svih sportova, na istome mjestu, u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.