Ocjena korisnika: 9.4/10
(5 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - The Empty Quarter

SADRžAJ

Levison nastavlja putovanje kroz goleme velegradove naftom bogatog Zaljeva prije nego što krene preko zloglasne omanske pustinje, tzv. Prazne četvrti. Nakon što se popne na zabačeno gorje Dofar, Levison pokušava prijeći ubojitu ratnu zonu u Jemenu.
Lev brzo prolazi kroz zaljevske države i razgledava suvremene metropole izgrađene na arapskoj nafti. Pridružuje se skupini tradicionalnih ronilaca koji vade bisere i pleše duboko u noć uz divlju pjesmu i bubnjanje. Nakon dugih tjedana na putu, Lev se mentalno priprema na putovanje od nekoliko stotina kilometara kroz središte jednoga od najokrutnijih okoliša na svijetu, omansku Praznu četvrt.
U Masquatu se nalazi sa svojim vodičem Marukijem, koji će ga provesti kroz pustinju. Pripremaju se zajedno i kupuju tradicijsku omansku odjeću prikladnu za tu klimu, deve i zalihe. Kreću, ali strašna vrućina pustinje uskoro uzima danak i Lev se sukobljava s Marukijem pa te svađe vode do toga da bi Lev mogao ostati posve sam daleko od civilizacije.
No nastavljaju i prelaze više od četrdeset kilometara na dan.
Iscrpljeni napokon izlaze iz Prazne četvrti. Lev još mora prijeći jednu veliku prepreku - gorje Dofar...

Fotografije

Arabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom Woodom

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Pobuna strojeva (2014)

    image
    Ova uzbudljiva i revolucionarna serija donosi nam fascinantne priče o izumima koji su omogućili stvaranje nekih od najimpersivnijih strojeva današnjice. Koristeći...
  • Gradovi smrti (2018)

    image
    Pomoću svjedočanstava članova obitelji, policajaca, svjedoka i novinara, rasvjetljujemo neka od najmračnijih poprišta ubojstava u Velikoj Britaniji i istražujemo...
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.