SADRžAJ

U ovonedeljnoj emisiji govorimo o ženskom preduzetništvu koje je veliki resurs za nova zapošljavanja u Srbiji. Bavimo se i pitanjem koliko je ova oblast razvijena u Srbiji u odnosu na okruženje.
Vojna akademija je nedavno obeležila 169 godina postojanja. To je ustanova koja ima tradiciju, a samim tim i odgovornost jer školuje oficirski kadar za potrebe Vojske Srbije. U ovoj emisiji smo sa generalom Bojanom Zrnićem razgovarali o uspesima i izazovima, o prilagođavanju nastavnih programa i planova koji treba da obezbede adekvatno obrazovanje budućih oficira koji će radni vek završavati posle 2050. godine.
Info centar Republičkog geodetskog zavoda oformljen je pre četiri godine, s ciljem da građane do informacije ne dele sati čekanja u dugim redovima. Saznali smo šta je to novo što pripremaju u narednom periodu.
U stalnoj rubrici "Tri pitanja za privrednike", ove nedelje smo razgovarali sa profesorom Ekonomskog fakulteta Dejanom Molnarom.
U čemu je Srbija lider u regionu? Koliko građani Srbije duguju bankama i u koje zemlje najradije odlaze da rade? Zbog čega se državljani Slovenije, koji žive u Venecueli, vraćaju u domovinu?
Ovo su samo neka od pitanja na koje ćemo dati odgovore u emisiji "Srpska ekonomija".
Urednica emisije: Danka Milošević

Fotografije

Srpska ekonomija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vesti (2015)

    image
    Pratite najnovije vesti iz Srbije i sveta...
  • Vrijeme Europa

    image
    Slikovna prognoza prevladavajućeg ili značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka za 40 mjesta u Europi - do 18 sati za taj dan, poslije za idući.
  • Od mora do gorja

    image
  • Horizonti

    image
    Gledajte Horizonte, dnevne priče o zanimljivostima iz svijeta politike, biznisa, sporta, kulture, znanosti i zabave. "Male", ali stvarne životne pozadine događaja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.