SADRžAJ

Crpeći inspiraciju iz karijere definirane kontroverznim i inovativnim idejama, najpoznatiji svjetski arhitekt dizajnirao je svoju prvu građevinu u Australiji… A žučne rasprave o tome radi li se o ruglu ili pravoj ikoni traju još i danas.
Nova poslovna škola u Sydneyju, u sklopu tamošnjeg Tehnološkog sveučilišta, odvažan je projekt Franka Gehryja kojeg kritičari nazivaju « zgužvanom smeđom vrećicom». Na prvi pogled, izgled škole gotovo će sigurno šokirati svakoga tko već od ranije nije upoznat s Gehryjevim radom. I iznutra i izvana dizajnirana na radikalan način, zgrada je osmišljena da istovremeno izaziva konflikt, ali i da bude cijenjena kao remek-djelo arhitekture ranog 21. stoljeća, baš poput njegovih ranijih radova.
Ovaj film prati svu dramu Gehryjeve vizije. Kroz izgradnju zgrade, film istražuje njegovu četrdesetogodišnju karijeru. Četiri ključne faze kreativnosti sažete u četiri fantastične građevine (The Ghery House, Muzej Vitra, The Guggenheim Bilbao i Zgrada 32 izgrađena u sklopu tehnološkog sveučilišta u državi Massachussetts) prikazuju evoluciju ideja tijekom života ispunjenog kontroverzama, a koje su vidljive i na izgledu građevine poslovne škole u Sydneyju.

Fotografije

Frank Gehry
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.