SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Yakutsk, La Paz, Hammerfest i Bangkok neki su od najtežih mjesta za život na svijetu. Otkrijte kako se ovi gradovi bore protiv najgrubljih okoliša i njihovih uvjeta kako bi svojim stanovnicima pružili prihvatljivu razinu življenja.
Yakutsk: najhladniji grad na planeti
Na ovom mjestu, poznatom kao “hladni pol”, najveći je izazov priroda tla: “permafrost”. Zbog globalnog zagrijavanja, smrznuto se tlo topi a zgrade su u opasnosti od rušenja.
La Paz: najviši glavni grad na svijetu
Okružen vrhovima visine 5000 m, ovaj se grad uvijek borio s prirodom za svoj razvoj. Živjeti na takvoj visini stalan je izazov ljudskom tijelu.
Hammerfest: grad u mraku
U najsjevernijem gradu na svijetu, sunce nestaje na dva mjeseca tijekom svake zime. Ova ponavljajuća noć izaziva ekstremne učinke kod ljudi, koji su poznati kao “sindrom polarnog stresa”.
Bangkok: grad koji se utapa
Voda postaje najveća prijetnja opstanku grada kroz smrtonosne tajfune, povećane količine padalina, dizanja razine mora i tlo koje se svake godine spušta za 4 cm.

Fotografije

Ekstremni gradovi
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.