poster

Boks: Wilder vs. Breazeale

Boxing (2019)


SADRžAJ

U nedjelju, 19. svibnja, ujutro u 3:10 sati, s reprizom istoga dana u 13:40 sati na glavnom kanalu RTL-a uz komentare Filipa Brkića i Marija Preskara očekuje nas boksački spektakl u Barkleys centru, u Brooklynu. U ring će ući jedan od najboljih boksača, prvak svijeta u teškoj kategoriji prema WBC-u, Deontay Wilder (40-0-1) i izazivač Dominic Breazeale (20-1, 18 KO).
Svi se sjećamo spektakularnog meča Wildera i Tysona Furyja krajem prošle godine kada je Fury uspio odoljeti svim napadima i razornim Wilderovim udarcima, u susretu velikih koji je na kraju završio neriješeno. Iako je revanš bio dogovoren gotovo istog trena, Tysonov prelazak novom promotoru - Top Rank Promotions, značio je kraj dogovoru i revanšu.
No Wildera „The Bronze Bombera“, koji posjeduje pojas koji manjka Anthonyju Joshui (meč ove dvojice čitav svijet s nestrpljenjem očekuje, borbu za ujedinjene svi pojaseva) da bi postao aposlutni prvak svijeta, čeka ništa manje izazovan i atraktivan protivnik Dominik „Trouble“ Breazeale, koji će natjerati Wildera da i deveti put da sve od sebe ako želi zadržati pojas prvaka.
Netrpeljivost između Wildera i Breazeala datira još od veljače 2017. kada su se „zakačili“ u hotelu pa je sada profesionalni i sportski susret podignut na viši, osobni nivo. I dok Breazeale prijeti Wilderu da će mu jednom zauvijek začepiti usta, ovaj mu uzvraća da mu se ne piše dobro i da ga očekuje katastrofa. Koliko će eksplozivan biti ovaj meč, govori statistika koja piše čak 57 nokauta u 62 susreta. Breazeale bilježi samo jedan poraz u karijeri, i to onaj protiv Joushue 2016. Wilder sam ima 39 nokauta i poznat je po moćnim udarcima koji krenu otpočetka susreta i traju dok protivnik nije nokautiran. Sjetimo se samo kako je Wilder 2015. Stivernea izudarao i oduzeo mu WBC tituli te u revanšu poslao na konope već u prvoj rundi. Štoviše, nedavno je izjavio da još od Stivernea niti jednog protivnika nije želio uništiti kao Breazealea.
Breazeale je visok 207 cm i težak 115 kg, Wilder, 201 cm i 103 kg, obojica trideset trogodišnjaci, koji se u Barkley centru osjećaju kao kod kuće (Wilder nastupio četiri, Breazeale tri puta), nesumnjivo će nam pružiti ponajbolji susret ove godine, koji se ne propušta.

Fotografije

Boks: Wilder vs. Breazeale

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • LNK Boxing

    image
  • European Amateur Boxing Championships

    image
    Europsko prvenstvo u amaterskom boksu je najvažnije natjecanje za amaterske boksače u Europi, koje organizira upravno tijelo kontinenta EUBC (Europska boksačka...
  • X Games

    image
  • Sportska priča

    image
    Hrvatski se sport sustavno prati kroz novu emisiju, “Sportska priča” u kojoj pratimo razne sportove, upoznajmo vas s raznim sportovima i sportašima.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.