poster

Romano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan Kotarski

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

SADRžAJ

Dr. sc. Kristijan Kotarski docent je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Aktivno je angažiran u cjeloživotnom online obrazovanju te je 2015. i 2016. godine završio i položio nekoliko ekonomskih i financijskih specijalizacija na sveučilištima Yale, Columbia i Groningen. Dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za mlade znanstvenike Danubius Young Scientist Award 2018., koju dodjeljuju Federalno ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja Republike Austrije i Institut za dunavski prostor i srednju Europu (IDM). Među radovima docenta Kotarskog osobito treba istaknuti uredničku knjigu sa snažnim autorskim pečatom pod naslovom Policy-Making at the European Periphery: The Case of Croatia, koju je zajedno s prof. dr. sc. Zdravkom Petakom objavio kod uglednog međunarodnog izdavača Palgrave Macmillan. Usmjeren je prema istraživanju političke ekonomije EU, Ekonomske i monetarne unije (EMU), političke ekonomije regulacije, klijentelizma, financijskih kriza, političke ekonomije Kine i međunarodnih monetarnih odnosa.
S docentom Kotarskim razgovaramo o tome treba li Hrvatskoj euro, koliko građani razumiju europarlamentarne izbore, kakav je profil političkih aktera europarlamentarnih izbora, a kakve su temeljne tendencije europske politike, što je to aplikacija Euandi2019, kakve su perspektive Europske unije, o temi fiskalna i bankarska unija i preživljavanje eurozone, zatim o tome kakvi su današnji odnosi SAD i Europe u kontekstu trgovinskih tenzija, potom o rastu tenzija na relaciji Washington - Peking, treba li strahovati od Kineza i koloniziraju li nas Kinezi, kakvi su odnosi Kine i Hrvatske, što je to partijski a što korporativno zarobljena država, ima li Hrvatske bez korupcije, te konačno o asimilacijama i multikulturalizmu u zapadnim liberalnim društvima.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan KotarskiRomano Bolković - 1 na 1: dr.sc. Kristijan Kotarski

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pressica

    image
    TV Intervju, talk show - razgovor s društveno aktivnim, priznatim i poznatim osobama iz javnog života Hrvatske i šire.
  • Gost dana

    image
    Gosti dana.
  • Art caffe

    image
    Saznajte sve pojedinosti u svijetu kulture uz Art Caffe.
  • 5x5

    image
    Emisija u kojoj donosimo pet razgovora s pet zanimljivih sugovornika o koji traju svaki po 5 minuta.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.