Meštre Tonov najsritniji dan, humoristična drama

Redatelj: Daniel Marušić

Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

U središtu radnje nalazi se siromašni postolar kojega njegove mušterije i znanci nazivaju meštar Toni. Dan kada se priča odvija trebao bi biti Tonijev "najsritniji dan". Njegova kći jedinica ima promociju na Pravnom fakultetu i završava školovanje, što za Tonija i njegovu siromašnu obitelj znači otvaranje sretne i bolje budućnosti. Od ranog jutra uživa u mislima kako će odjenuti novo odijelo i s buketom cvijeća u ruci krenuti kroz svoje "malo misto". Na putu prema fakultetu Toni nailazi na razne ljude i događaje, te se nađe u nevoljama...
Davne 1969. godine, prema napisima u tadašnjem tisku, ekipa zagrebačke televizije s redateljem Danielom Marušićem
u svibnju je okupila znatiželjnike na ulicama i trgovima Splita. Pod toplim splitskim suncem snimala se komedija "Meštre Tonov najsritniji dan" scenarista Miljenka Smoje, već dobro poznatog u tom gradu, a on sam bio je isto tako dobar poznavatelj domaćih ljudi i njihovih naravi. Humor u dijalektu već iste je godine prepoznala televizijska publika, a zagrebačka televizija naručila je seriju od 13 epizoda "Naše malo misto". Podsjetimo, uz slučajno pronađene "Zagrebulje", epizodu koju smo emitirali nakon pola stoljeća početkom ove godine, i na Dan televizije nakon pola stoljeća prikazujemo ovu humornu dramu koja je prethodila popularnoj seriji, premijerno emitiranoj u kolovozu 1969. godine.
Tu su također vrsna glumačka imena onog vremena: Asja Kisić, Mirko Vojković, Etta Bortolazzi, Ivo Kadić, Tana Maskarelli, Neva Bulić, Joško Viskić, Slavko Štefić, Tješivoj Cinotti, Danči Cvitanović, Pero Vrca.
Kostimografkinja: Jasna Novak
Glazba: Pero Gotovac
Montaža: Blaženka Jenčik

Scenarist:
Urednik: Maja Gregl
Snimatelj: Krešo Grčević
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.