SEZONA: 1

EPIZODA: 8

SADRžAJ

Manchán Magan proučava povijest irskih šuma od prapovijesnih vremena do suvremenih komercijalnih šuma. Proučava vrste jasena i metode sječe šuma radi stvaranja poljoprivrednog zemljišta u prapovijesti. U ovoj epizodi istražujemo zašto je Irska početkom 20. stoljeća imala pošumljenost od samo 1% te kako je vlada intervenirala s pomoću projekta Avondale uvozom drveća iz inozemstva koje odgovara klimi u Irskoj. Sjajan primjer je sitkanska smreka.

Fotografije

Skriveni svijet drveća: Povijest šuma i šumarstva u IrskojSkriveni svijet drveća: Povijest šuma i šumarstva u IrskojSkriveni svijet drveća: Povijest šuma i šumarstva u Irskoj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kajkavci

    image
    "Kajkavci" je popularni program koji slavi kulturu, tradiciju i način života kajkavskog govornog područja Hrvatske.
  • Screen Heroes

    image
    Lights, camera.... action! “Screen Heroes: The Surf Film Festival World Tour” is a round up of the major surf film festivals around the globe. We are ready to...
  • Mega proizvodnja (2020)

    image
    Saznajemo što se događa u pozadini najvećih i najmodernijih tvornica na svijetu tijekom njihove jedinstvene proizvodnje.
  • Frozen Planet: The Making Of (2012)

    image
    A behind-the-scenes special which follows the Frozen Planet film crews braving the elements.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.