poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Ljubomir Simović, koji će u okviru programskog ciklusa "Poezija uživo", koji organizuje Radio Beograd 2, u subotu održati poetsko veče u Kolarčevoj zadužbini, uz direktan prenos na talasima ovog radija.
"Tvoje priče" naziv je programa u Narodnom muzeju u Beogradu, u okviru kojeg će biti predstavljene zbirke digitalizovanih ličnih predmeta, svedočanstava i priča posetilaca, koje su povezane sa eksponatima stalne postavke ovog muzeja.
Jedan od najboljih trubača sveta, Sergej Nakarjakov, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini. Slavni trubač gostovao je u Beogradu 2010. godine, a ovog puta izvešće koncert za trubu i orkestar jermenskog kompozitora Grigorija Arutunjana.
Predstavljamo vam novu knjigu Vesne Kapor, dobitnice nagrade "Miloš Crnjanski". Zbirku "Venac za oca" čini trinaest priča koje odlikuje posebno naglašen senzibilitet poetske slike.
Putujuću izložbu Marine Abramović "Čistač", koju je u Firenci, gde traje još ovog vikenda, posetilo više od 200 000 ljudi, u septembru ove godine moći će da vidi i beogradska publika.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • ZIP - Središnje vijesti

    image
    Središnja informativna emisija emitira se svakodnevno od ponedjeljka do nedjelje. Dnevni urednici i prezenteri, vijesti biraju prema kriterijima važnosti za...
  • Jutarnji dnevnik

    image
    Dnevnik u sastavu jutarnjeg programa
  • Dnevnik 3

    image
    Dnevnik 3 je prava emisija za sve koji žele da, na kraju dana, saznaju najvažnije informacije. U 15 minuta, sažete i jasne vijesti koje su obilježile dan. Dnevnik...
  • Forum 1

    image
    Adresa na kojoj je sjedište gradske uprave i gradonačelnika Pule, poslužila je kao naziv emisije u kojoj govorimo o najvažnijim projektima za stanovnike Pule. Ovo...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.