poster

Prizma: multinacionalni magazin

Prizma (2013)

Hrvatska
Redatelj: Ivana Radovčić

SADRžAJ

Na koji se način javni prostor može osloboditi govora mržnje i netolerancije prema drugima i drukčijima, jesu li izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina prigoda za promjene i kako provodimo europsku Okvirnu konvenciju o pravima nacionalnih manjina, analiziraju docentica s Pravnog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Antonija Petričušić i predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer.
Uoči promocije priručnika za učitelje i nastavnike "Romi u Drugom svjetskom ratu u NDH 1941.-1945." autori dr. sc. Danijel Vojak s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i ravnatelj Spomen-područja Jasenovac Ivo Pejaković govore kako bi priručnik trebao pomoći u nastavi i zašto moramo poznavati povijest naših manjina.
Naše su ekipe bile s povratnicima na Banovini, u Dalmatinskoj zagori na paljenju badnjaka te na koncertu nacionalnih manjina u zagrebačkoj katedrali.

Producent: Ivana Alilović

Fotografije

PrizmaPrizma

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.