poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

U Jugoslovenskoj kinoteci počeli su Dani slovenačkog filma. Ova četvrta revija otvorena je filmom "Cankar" reditelja Amira Muratovića, koji je u isto vreme premijenro prikazan i na RTV Slovenija, jer 11. decembar je dan obeležavanja stogodišnjice od smrti znamenitog slovenačkog književnika i narodnog tribuna Ivana Cankara. Tim povodom gošća Kulturnog dnevnika je Živa Emeršič urednica Kulturno umetničkog programa RTV Slovenija.
U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti svečanom akademijom obeleženo je sto godina od rođenja Aleksandra Solženjicina, pisca koji je bio ključna figura svoje epohe.
Ovo je godina kada Fakultet dramskih umetnosti obeležava 70 godina od svog osnivanja. Uručenje godišnjih nagrada u godini jubileja prilika je i za podsećanje na hrabre umetničke iskorake ovog fakulteta.
U Kolarčevoj zadužbini održan je tradicionalni Zimski koncert simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti.
U Narodnoj biblioteci Srbije predstavljena je treća sveska Antologije srpske popularne pesme, sa podnaslovom "Vreme popa i roka 1980-2000" koju je objavilo Udruženje kompozitora Srbije.
Izložba fotografija "Otkrijte Sefarad", koja posetioce vodi na magično putovanje trgovima sefardskih Jevreja otvorena je u galeriji Instituta Servantes.
U Kulturnom dnevniku predstavljamo roman "Olga Bernharda Šlinka.
U rubrici "Reč kritike" pozorišni kritičar Ana Tasić govori o predstavi" Limunacija" Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića u izvođenju ansambla niškog Narodnog pozorišta.
Na upravo završenom sajmu knjiga u Puli publika je kao najbolju odabrala knjigu "Gorgone" Ješe Denegrija. Knjiga "Gorgone", koje je ponela priznanje publike "Libar za vajk" je monografija jedne od najvažnijih posleratnih umetničkih grupa - Gorgone - i rezultat je višegodišnjeg istraživanja kojim je predstavljeno sveobuhvatno zajedničko i samostalno delovanje njenih članova.
U Rimu na sajmu knjiga čiji je moto "Više knjiga više slobode" predstavljeno je drugo, dopunjeno izdanje dnevnika "Nebo nad Beogradom" srpske književnice Tijane Đerković. Knjiga o bombardovanju Srbije 1999. ponovo je štampana, na inicijativu izdavača, a povodom dvadeset godina od NATO intervencije.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik N1

    image
    Središnja informativna emisija s aktualnim vijestima iz zemlje, regije i svijeta. Budite prvi, najbolje informirani, uz Dnevnik N1.
  • TG Regione Meteo

    image
  • Dnevnik SBTV

    image
    Do toga dovodi angažiranost svih novinara i snimatelja oko praćenja dnevnih događaja, koji se u dnevniku, ovisno o važnosti, prezentiraju u trajanju dvije do tri...
  • Дньовнїк RT Vojvodina

    image
    Informativni program na ukrajinskom jeziku RT Vojvodine.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.