poster

Oko ekonomije: Blokada blokiranog dijaloga

Oko magazin (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

KiM - veći porezi, manje šanse za normalizaciju odnosa.
Nedelju dana je prošlo od kada je Priština povećala porez na uvoz robe iz centralne Srbije, iako je to u suprotnosti sa CEFTA sporazumom koji je i Priština potpisala pre deset godina.
Beograd je oštro reagovao, politički - predsednik Srbije je izjavio da je ukidanje takse uslov da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, ekonomski - oštar protest Privredna komora Srbije je uputila Evropskoj Komisiji. I ? I - za sada nema pomaka. Jedino je iz Brisela stigla "opomena Prištini da povuče odluku".
U međuvremenu, nakon šest meseci održana je sednica Saveta Bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, a u Parizu je centralnoj proslavi završetka Velikog rata raspored sedanja postao goruće pitanje koje se tiče Beograda i Prištine.
Da li je uvođenje carine samo kap koja je prelila čašu u već blokiranom dijalogu Beograda i Prištine, koliki je manevarski prostor Beograda, da li Evropska Komisija može da primora Prištinu na ukidanje takse, šta su poruke sa sednice Saveta Bezbednosti?
O tome u Oku ekonomije govore: predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. Sa Kosova i Metohije izveštava novinar RTS-a Andrija Igić.
Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Fotografije

Oko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijalogaOko ekonomije: Blokada blokiranog dijaloga

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem

    image
    Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem, najutjecajnija informativna emisija u regionu, je TV dnevnik sa najdužim trajanjem u Evropi. Evropski rekorder....
  • Telediario (1957)

    image
    Spain's flagship television news hour, produced by the Spanish public service broadcaster TVE. It is the longest running program in the history of television in...
  • Zadarske kronike

    image
    Emisija koja daje pregled tjednih zbivanja s područja Zadarske županije, prilozi koju su emitirani u sklopu Vijesti, ali u opširnijem izdanju, uz dodatne izjave i...
  • Dobro jutro, Srpska

    image
    Jutarnji program BN televizije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.