poster

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

SADRžAJ

Prof. dr. Zvonko Maković, gost večerašnje emisije Romana Bolkovića, radio je na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 1975. do umirovljenja 2012. godine. Od 2000. do 2002. bio je pročelnik Odsjeka za povijest umjetnosti te godinama vodio Katedru za modernu umjetnost i vizualne komunikacije. 2001. bio je nacionalni izbornik na 49. Venecijanskom bijenalu. Objavio je brojne knjige, znanstvene i stručne radove, autor je brojnih tematskih i studijskih izložaba u zemlji i inozemstvu, vezanih uz modernu i suvremenu umjetnost. Posljednjih nekoliko godina Zvonko Maković s nesvakidašnjim je elanom postavio izložbe kao što su Put u vječnost, Retrospektiva Ignjata Joba, Vasko Lipovac, Šezdesete u Hrvatskoj, a u prosincu se otvara retrospektiva Vladimira Becića u Klovićevim dvorima. Budući da je Zvonko Maković i književnik koji je svojim javnim angažmanom desetljećima prisutan u javnosti, osim o izložbama razgovaramo i o tom segmentu njegova rada. Dotaknut ćemo također nezaobilazne teme povezanosti Hrvatske i Europe, kulturne politike itd.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1Romano Bolković - 1 na 1

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Jutro (2018)

    image
    Od 6.55 radnim danima ponovo se budimo uz Anđelu i Miloša, dok vikend izdanja Jutra od 7.55 vodi Marija Savić Stamenić. „Jutro sa Anđelom i Milošem”, je jutarnji...
  • Razgovori

    image
  • Preživeli

    image
    Milan Kalinić sa poznatima razgovara o najtežim trenucima u njihovim životima. Do srži iskreno, bez patetike, motivišuće, jer su sve nedaće – preživeli.
  • Karte na stol

    image
    Talk show Gorana Flaudera. Emisija s jednim gostom otvara najprovokativnije teme osječke i hrvatske svakodnevice.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.