poster

Garaža: Antenat

Garaža (2008)

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Jednom je netko rekao: "Antenat je najpoznatiji nepoznati bend" i time je zapravo jako dobro sažeo opis ovog dugogodišnjeg zagrebačkog benda.
Antenat je prije dvadeset godina osnovala skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvintet s bubnjem, basom, dvije gitare i vokalom. Kako se s vremenom postava benda širila, tako su se i mijenjali glazbeni stilovi, a mnogobrojnim nastupima profiliraju vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju - subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. Za svoju glazbu vole reći da je to velika glazbena heterogena smjesa u homogenom izdanju.
Antenat iza sebe ima tri albuma: Subing (2006.), Karavana (2008.) i Izlet (2013.), nekoliko stotina odsviranih koncerata u regiji i Europi i, ono što najviše cijene, svoju brojnu, vjernu i divnu publiku.
U Garaži izvode: Slavim, Danas ima sutra, Velebeat i Propisan red.
Antenat su: Nenad Kovačić - vokal i udaraljke, Boris Vidošević - gitara, Marko Fiket - gitara, Davor Barišić - bas-gitara, Frederic Lanz - klavijature, Mak Murtić - saksofon, Juraj Borić - truba, Bojan Horvat - bubanj, Marin Kobeščak - efekti i tonski majstor.
Urednica: Snježana Nožinić

Fotografije

Garaža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: AntenatGaraža: Antenat

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Staro vs. novo

    image
    Koji su to prijašnji hitovi vladali scenom, a koji danas, saznajte u zabavnim glazbenim minutama emisije 'Staro vs. Novo'!
  • Videotrak

    image
    Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in...
  • Toxic Tuner

    image
    Muzička emisija na Toxic TV-u.
  • Top 10 (urbanih hitova)

    image
    Za vas smo pripremili listu od 10 najboljih urbanih hitova, stoga se opustite i uživajte u narednim glazbenim minutama!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.