poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Muzej afričke umetnosti u Beogradu ovog leta predstavlja niz programa i radionica koji su deo aktuelne izložbe "Kenija, Tanzanija i Uganda: 1937-1939. Fotografije Kolomana Trčke", a predstavlja i program osmišljen sa idejom da se promovišu muzeji, prostorno izmešteni iz šireg centra grada.
Posebnu pažnju muzejskih posetilaca ali i profesionalaca privlači arheološko nalazište u Vinči, koje je promenilo pogled na praistorijskog čoveka. Etnografski muzej predstavlja nematerijalno nasleđe Srbije, od zanatskih znanja i veština, načina pevanja do pripreme tradicionalnih jela, koje je upisano u Nacionalni registar. O gostovanjima u Berlinu, na Raškim duhovnim svečanostima, u Vrnjačkoj Banji, kao i o novoj sezoni u kojoj će biti obeleženo 70 godina rada, govori gost Kulturnog dnevnika Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. U Kulturnom dnevniku i o muzici i najslušanijim autorima, kao i o filmskim festivalima u Trebinju i Sarajevu.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Snežana Stamenković JojićRealizator Marija Sredojević

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik Slovencev v Italiji

    image
    Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega...
  • Zelena prognoza

    image
  • DW Euromaxx

    image
    Euromaxx je europski lifestyle magazin koji nam donosi zanimljivosti iz europskih gradova, priče o načinu života ljudi i upoznaje nas s njihovim kulturama.
  • BBC World News America (2007)

    image
    In-depth reports on the major international and US news of the day with Katty Kay.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.