SADRžAJ

U opštini Prokuplje aktivno je samo sedam od devetnaest predviđenih protivgradnih stanica. Dok u Radarskom centru Kruševac tvrde da je za takvo stanje odgovorna lokalna samouprava koja ne izdvaja dodatna sredstva za rad strelaca, u prokupačkoj opštini tvrde da oni nisu nadležni za to i da ne žele da krše zakon. Za to vreme, štete od grada višestruko premašuju iznos koji treba izdvojiti za rad strelaca.
Delegacije pobratimskih opština Dzeržinski u Kaluškoj oblasti (Ruska Federacija) i Mionica uspostavljaju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, industrije, poljoprivrede i trgovine.
Više od polovine stanovnika Srbije, prema podacima iz zdravstvenih ustanova, ima povišen krvni pritisak. Uoči obeležavanja dana borbe protiv hipertenzije, lekari Instituta "Niška Banja" kažu da je prevencija najvažnija.
U Subotici se otvara farbika "Plastik Kam Ist" u čiju je izgradnju i opremanje uloženo više od tri miliona evra.
U Užicu je izložena najveća maketa na Balkanu, autora Borivoja Vujića iz Beograda. Maketa sadrži 5.000 eksponata kao i 1.500 ljudskih figura.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednici emisije: Vesna Manojlović i Zorana Koršoš NikolićVoditeljka: Zorana Koršoš NikolićOdgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević
ovo_je_srbija@rts.rs

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dnevnik3

    image
    Pratite Dnevnik 3, jednu od centralnih, informativnih emisija Radio Televizije Crne Gore i saznajte sve najvažnije vijesti.
  • Amanpour (2009)

    image
    Christiane Amanpour je CNN-ova glavna međunarodna dopisnica za vanjsku politiku i dobitnica je svih prestižnih nagrada televizijskog novinarstva. Analizira i...
  • Agrar ATV

    image
    Donosimo priče sa naše zemlje. Urednica i voditeljka Zorica Petković donosi sve važne informacije iz oblasti agrikulture i hortikulture, ali i poljoprivrede iz...
  • TG Regione Meteo

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.