poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Pre nekoliko dana u Kanu dokumentarac Nebojše Slijepčevića "Srbenka", koji prati pripreme i probe za predstavu "Aleksandra Zec" reditelja Olivera Frljića, proglašen je dokumentarcem godine. Gost Kulturnog dnevnika je hrvatski i evropski reditelj Oliver Frljić.
Uz poeziju Desanke Maksimović volimo, čeznemo, patimo, borimo se do spoznaje jednog dana, da više nemamo vremena ili da za sebe i druge tražimo pomilovanje - potsećaju nas proučavaoci dela ove pesnikinje, koja je rođena 16. maja pre tačno 120 godina. Pored naučnih skupova godišnjica rođenja poetese obeležena je i svečarskom zbirkom "Ostaviću vam jedino reči", koju je priredila njena porodica.
Ovih dana u fokusu je francuska i frankofona književnost - počeli su 10. Molijerovi dani. Tim povodom gošće Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca su književnice Kamij Lorans, Mjurijel Barberi i Natali Azule - dobitnica nagrade "Mediči" za roman "Tit nije voleo Bereniku".
Nagradu Branko Ćopić za 2017. godinu dobili su Goran Milašinović za roman "Slučaj Vinča" i Dragan Lakićević za pesničku zbirku "Pesme za jednog čitaoca". Ovu odluku doneo je žiri Zadužbine Branko Ćopić kojima je predsedavao akademik Milosav Tešić. Nagrade će svečano biti uručene u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti 12. juna.
U duhu tradicije, premijernog prikazivanja najboljih filmova na španskom jeziku, u Jugoslovenskoj Kinoteci počeo je još jedan Španski metar - njegovo jedanaesto izdanje.
U Beogradu počeo čevrti Čumić Book Fest.
Kako će izgledati budućnost? O mogućim odgovorima na ova pitanja, kroz 100 projekata koji oblikuju sutrašnjicu, na izložbi u Viktorija i Albert muzeju u Londonu.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Puls (2018)

    image
    Svaka emisija sastoji se od četiri dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima. Urednici žele kroz osobne priče...
  • Vesti

    image
    Informativna emisija Happy TV.
  • Poročila

    image
    Informativna oddaja in pregled aktualnih novic.
  • US Closing Bell (2002)

    image
    Details are shared about breaking news from the last hour of the trading day, including how the markets are moving and how investors are reacting.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.