EPIZODA: 98

SADRžAJ

Kažu da postoje tri vrste plaće - bruto, neto i neisplaćena. Ova je potonja sve malobrojnija, ali ne i iskorijenjena. Još uvijek više od sedam i pol tisuća zaposlenih uzalud potražuje neisplaćene plaće. Informer propituje koje su uopće opcije na raspolaganju radnicima koji mjesecima rade, ali ne primaju plaću?
Nepridržavanje ugovorenih rokova plaćanja jedan je od načina na koji je Agrokor sve svoje dobavljače držao u šaci. I zbog takvih se praksi inzistiralo na donošenju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Iako je zakon stupio na snagu, njegova se provedba prolongirala do 31. ožujka. Zašto je tako doznala je ekipa Informera.
Većina će poduzetnika nastojati podebljati dobit, ako ni zbog čega drugoga onda zbog kreditne sposobnosti. No dio poduzetnika dobit namjerno umanjuje, često zbog predujmova koji Porezna uprava razrezuje na temelju dobiti ostvarene godinu prije, a ona počesto može biti znatno viša nego tekuća dobit.
Dio truda koji ekipa Ministarstva gospodarstva ulaže u rezanje administrativnih barijera odnosi se i na fizioterapeute. Popis je balvana poduži, recimo vremensko ograničenje trajanja licence ili plaćanje mišljenja o opravdanosti osnivanja privatne prakse.
Najdepresivniji mjesec u godini nije bezveze nazvan takvim. Slavlje je završilo, shopping je gotov, a računi stižu na naplatu. Upravo je zato siječanj idealan mjesec za kućnu financijsku inventuru i donošenje odluke o tome hoćemo li ući u bitku s dugovima i napokon je dobiti. Kako? Za Informer precizira life coach Inga Lalić.

Fotografije

Bez kočnicaBez kočnicaBez kočnicaBez kočnicaBez kočnicaBez kočnicaBez kočnica

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Noé barátai (2021)

    image
  • Racemax

    image
    RaceMAX Motorsports is a weekly series showcasing the very best in motorsports from Formula 1 and Indy Car, to the worldŐs most prestigious events in...
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.