SEZONA: 1

EPIZODA: 7

SADRžAJ

Bio je "dite" Varoši, splitskog kvarta u kojem su živjeli radnici i težaci. Danas ga sude za milijunske prevare. U međuvremenu je Hrvatsku uveo u NATO i približio je Europskoj uniji. Epizoda govori o dva lica i dva mandata možda najpopularnijeg hrvatskog premijera, Ive Sanadera. Jedno je lice šarmantnog Splićanina iz težačke obitelji, a drugo bahatog elitista koji je kontrolirao medije i zakulisno prodavao obiteljsko srebro. O tome tko je zapravo Ivo Sanader, u seriji prvi put govore njegovi splitski prijatelji i bivši suradnici.
Nekadašnji reporter "Globusa" Darije Petković otkriva kako su mediji prikrili aferu Verona. "Sanader me se odrekao jer sam javno komentirao aferu Verona!" tvrdi za seriju Vladimir Šeks, bivši predsjednik Sabora. O medijskoj korupciji u Sanaderovom mandatu govori publicist Denis Kuljiš. Vesna Škare Ožbolt, ministrica pravosuđa u Sanaderovoj vladi, svjedoči o pritiscima da se Sanaderovi imovinsko-pravni sporovi riješe u njegovu korist. Jadranka Kosor prisjeća se noći u kojoj je dobila Sanaderovu ponudu da ga naslijedi na čelu vlade i stranke. Andrija Hebrang pojašnjava zašto je pomogao Sanaderu da izvede Hrvatsku na europski put, a Luka Bebić otkriva sve o velikoj uroti politike i pravosuđa protiv Sanadera. O usponu i padu premijera koji nas je uveo u NATO, govore i Sanaderovi prijatelji iz Splita, Jerko Rošin, Zdravko Reić i drugi.
Montažer: KARLO GORUP
Snimatelj: DUBRAVKO ĆUK
MissArt za HRT 2017.

Producent: Dominik Galić

Fotografije

Hrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo SanaderHrvatski premijeri osobno: Ivo Sanader

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.