SADRžAJ

Na pješčanim dinama kod grada Tottorija, mjesta koje se mora posjetiti u zapadnom Japanu, mreškaju se valovi pijeska koje stvara vjetar i cvatu biljke na pustinjskom tlu. Ondje su i spomenici s uklesanim pjesmama velikana japanske književnosti koje su nadahnule te dine.
S vodom koja se ruši s visine veće od 130 metara, Veliki slap Nachi usred planina najviši je slap u ravnom padu u Japanu. Brojni posjetitelji iz dalekih zemalja dolaze ovamo na hodočašće radi štovanja tog slapa prolazeći surovim planinskim cestama koje postoje još od pradavnih vremena.
Gradić Furano leži u središtu Hokkaida u sjevernom Japanu. Mnogobrojni posjetitelji dolaze kako bi uživali u pogledu na purpurne obronke pod lavandom oko toga gradića.
Akiyoshidai u zapadnom Japanu najveća je kraška zaravan u zemlji. Na njezinu kraju smještena je špilja Akiyoshido, najveća kraška špilja u zemlji. Posjetitelji uvijek ostaju zapanjeni ovakvom stvaralačkom moći majke prirode.
Takachiho, gradić smješten duboko u planinama, snažno je povezan s japanskim mitskim božanstvima. Ovdje se mogu naći legendarna špilja Amano Iwato te sveta šintoistička glazba i plesovi zasnovani na legendama koje se među stanovnicima gradića Takachiha prenose s naraštaja na naraštaj.
Brdska rječica Oirase počinje u jezeru Towada. Pogled s nje na zlatno i crveno jesensko lišće uistinu je veličanstven. Istinski doživljaj prirode omogućava i pogled na gustu šumu na obje obale ove rječice.
Planinski lanac Zao smješten je u sjeveroistočnom Japanu. Usred zime na njemu se stvara zapanjujuć prizor stabala teško okovanih injem. Prizori koji pokazuju kako takva stabla nastaju tijekom noći pravo su čudo prirode.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.