Ocjena korisnika: 8/10

SEZONA: 9

EPIZODA: 1 - NOLO CONTENDERE

SADRžAJ

Od najstrože čuvanog zatvora do vanjskih slojeva Zemljine atmosfere, deveta sezona "Detektiva Murdocha" istražuje nove svjetove i zbunjujuće slučajeve. Na početku 1903. godine detektiv Murdoch i ekipa još se oporavljaju od uhićenja pozornika Georgea Crabtreeja (Jonny Harris). Uslijedi šokantna smrt koja unese golemu promjenu u svijet Četvrte policijske postaje. Uza sve to Murdoch i kolege nastavljaju rješavati nerješive zločine, od nemoguće pljačke banke do prijetnje uništenjem Kanade, a svakom se slučaju suprotstavljaju lukavošću, mudrošću i inovacijom.
U jednoj od složenih istraga u ovoj sezoni Murdoch i Meyers (Peter Keleghan) utrkuju se s vremenom da bi spasili Kanadu od uništenja kad otkriju tajni svemirski program u kojem sudjeluje izumitelj James Pendrick (Peter Stebbings). Morbidni serijski ubojica radi kipove od ženskih tijela obloženih metalom što Murdocha asocira na jedan stari slučaj. Znatiželjna prijateljica iz djetinjstva Winifred "Freddie" Pink (Alex Paxton-Beesley) s kojom je Murdoch davno bio u kampu u prirodi upozori ga na neposrednu opasnost što ih odvede u park-šumu Algonquin gdje istražuju ubojstvo od prije 30 godina. Žestoka potpora i protivljenje prohibiciji dovodi radikalnu američku zagovornicu antialkoholizma Carrie Nation (Valerie Bugahiar) u grad i malo preblizu Brackenreidovom dragom viskiju. A sumnjiva smrt u pušionici opijuma budi znatiželju dr. Ogden o egzotičnoj drogi. Ali doktoričin će se život promijeniti na neočekivane načine nakon Murdochove istrage pljačke banke koja se dogodila dok je u banci tražio zajam za gradnju njihove kuće iz snova.
Deveta sezona nastavit će tradiciju dovođenja povijesnih likova u Toronto, među kojima su američki književnik i humorist Mark Twain (William Shatner), književnica Lucy Maud Montgomery (Alison Louder), premijer Wilfred Laurier (Brian Paul) i cijenjeni istraživač kapetan Joseph-Elzéar Bernier (Rémy Girard).
U ovoj sezoni ekipi se pridružuje Rebecca James (Mouna Traoré), mlada žena skromnog podrijetla, koja je nedavno došla u Toronto i radi kao čistačica u mrtvačnici. No Rebeccina snalažljivost, glad za znanjem i zanimanje za anatomiju, forenziku i aktivnosti u mrtvačnici brzo privuku pozornost dr. Ogden. Pod pokroviteljstvom dr. Ogden rađa se prijateljstvo koje se proširi i na ostatak ekipe iz Četvrte postaje.
U ovoj sezoni gledatelje će zainteresirati i specijalna dvosatna blagdanska epizoda u kojoj gostuju Brendan Coyle iz "Downton Abbeyja", Kelly Rowan i filmska i televizijska legenda Ed Asner. Kad dobročinitelja pronađu mrtvog uoči blagdana, a njegovi darovi za siročad Toronta nestanu, Murdoch, dr. Ogden i ekipa Četvrte postaje moraju riješiti zločin i spasiti Božić.
Dok Crabtree služi robiju za ubojstvo nasilnog muža svoje drage, Murdoch istražuje ubojstvo zatvorenika koje je možda povezano sa slučajem.
Gostujući glumac: Nigel Bennett (šef policije Giles)

Fotografije

ITV GlobalITV GlobalITV GlobalDetektiv MurdochDetektiv MurdochDetektiv MurdochDetektiv Murdoch

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Endeavour - Mladi Morse (2012)

    image
    Serija prati početke karijere mladog Endeavoura Morsa, koji se nakon što odustaje od fakulteta u Oxfordu, pridružuje policiji.
  • Matlock (1986)

    image
    Benjamin Matlock (Andy Griffith) udovac je i odvjetnik. Bavi se rješavanjem slučajeva ubojstava u kojima su njegovi klijenti na izgled krivi. On čini sve kako bi...
  • Počivali u miru (2013)

    image
    Dramska serija "Počivali u miru", u produkciji Ring Multimedije s vrhunskom glumačkom i autorskom ekipom, počinje se prikazivati 4. siječnja na 1. programu...
  • Tko ubija u Brokenwoodu? (2014)

    image
    U Brokenwoodski misteriji sastoje se od četiri dvosatne priče o ubojstvima smještene u naizgled mirni ruralni gradić u kojem najnoviji stanovnik, inspektor Mike...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.