poster

Prizma: multinacionalni magazin

Prizma (2013)

Hrvatska
Redatelj: Monika Štengl

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

U Pakracu i okolici su ovih dana radili volonteri iz nekoliko zemalja pomažući ove godine posebno pripadnicima srpske, talijanske i češke nacionalne manjine. Mirovni procesi, obnova, bogatstvo nacionalnih manjina usko su povezani s gradom stradalim u Domovinskom ratu, što se moglo vidjeti i kroz Volonterski projekt Pakrac 1993.- 1997. Koliko je danas važno njegovo nasljeđe, posebice u svjetlu imigracijskih procesa u Europi i u našoj zemlji, o tome u Prizmi govore Mirjana Bilopavlović iz Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin, Pakrac, te Goran Božičević iz Centra regionalne razmjene mirovnih iskustava Miramida, Grožnjan. U Splitu i Zadru bili smo na mimohodu za Srebrenicu.
U Zagrebu je predstavljena Nacionalna platforma za uključivanje Roma koja je zamišljena kao prostor za razgovor, konzultacije i uključivanje Roma i svih aktera u provedbu "Nacionalne strategije za uključivanje Roma do 2020". Provedba je za sada zapinjala najviše radi nedovoljne suradnje aktera na središnjoj i regionalnoj/lokalnoj razini.
Zajednica Talijana u Galižani s gotovo 800 članova ulazi u krug najstarijih zajednica na području Istre i Kvarnera, a jedino je kulturno društvo u mjestu koje je inače na području grada Vodnjana. Ovih su dana otvorili obnovljeno središte u kojem se predano radi na zaštiti jezika i kulture. Crnogorci su u Ronjgima održali Petrovdanski sabor, a u Splitu obilježili milenij državnosti Crne Gore. Židovska zajednica u Čakovcu organizirala je koncert, a mi vas vodimo na uzbudljivo studijsko putovanje s članovima Matice slovačke iz Zagreba.

Fotografije

PrizmaPrizma

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.