SEZONA: 2

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Godina je 1935. i Simla se ponovno priprema za godišnji dolazak Indijske državne službe u ljetnoj sezoni. Premda britanske vlasti naizgled nastavljaju po starom, mnogo se toga promijenilo u životu naših likova od onog ljeta prije tri godine koje smo proveli s njima u podnožju Himalaje.
Za Ralpha Wheelana ovo je ključna godina u karijeri. Potkralju lordu Willingdonu do kraja službe ostalo je još samo nekoliko mjeseci, a Ralpha već dugo priprema za nasljednika. No početak ljeta ne obećava jer nasilna frakcija Kongresa priprema iznenadni napad na Willingdona te se on razboli. Ralph ubrzo shvati da će se dobro namučiti ako želi postati novi potkralj. U posjet stiže londonski plemić lord Hawthorne koji jasno daje do znanja Ralphu da će najbolje izglede imati uspije li pridobiti različite frakcije u Indiji da podupru zloglasni Zakon o Indijskoj vladi, što je gotovo nemoguće. Ralphu će najteže biti pridobiti moćnog i prevrtljivog maharadžu od Amritpura koji dolazi u Simlu sa svojom ljubavnicom Sirenom, nesputanom ženom koju u ovim krajevima dobro poznaju. Njihov boravak u Simli izazvat će probleme u Ralphovu braku s Madeleine.
Osim poslovnog života, Ralpha i u privatnom životu muče još veće brige. Dok se svim silama trudi financirati napredak u karijeri, nosi se s dolaskom svog izvanbračnog sina koji radi kao sluga u kući, zataškava istinu o strašnom ubojstvu iz 1932. i muči se sa šokantnim otkrićem o svom pravom podrijetlu te se čini da bi se Ralph mogao slomiti ovog ljeta.
Njegova sestra Alice također proživljava teško razdoblje. Njezin muž Charlie došao je za njom u Indiju. No unatoč njegovu šarmu, očito je da joj još nije oprostio što je onako otišla prije tri godine. Kako ljeto odmiče, Charlie postaje sve naporniji i zbog njegove otvorene mržnje Alice potraži utjehu u zagrljaju svoje prave ljubavi Aafrina Dalala. Potkraj ljeta Alice se suočava s dilemom koja će zauvijek promijeniti nekoliko sudbina.
Ostatak obitelji Dalal također se vratio u Simlu, ali više ne stanuju na tržnici, nego u lijepoj kućici gdje uživaju u prednostima višeg položaja svoga sina. Premda im se sudbina osmjehnula, ovo ljeto neće biti lako za obitelj. Aafrin se sve više zapetljava u odnos s nasilnom frakcijom Kongresa jer njegov militantni kolega i nacionalist Nareš Banerdži planira bombaški napad u središtu britanske vlasti. Njegova sestra Suni sada je diplomirana pravnica i više ne može odgađati majčine zahtjeve za udajom. No dok joj Rošana traži dobrog muža Parsija, Suni sama nalazi dvojicu udvarača, ambicioznog muslimanskog novinara g. Khana i idealista Iana McLeoda.
Dok se obitelj Dalal prilagođava životu u Sarinoj i Dougovoj staroj kući, misionar i njegova žena nisu imali mnogo sreće proteklih godina. Novca nema mnogo te su se Raworthi preselili u misijsku školu. No, unatoč promjenama, sada su sretniji u braku i Sarah je u visokom stupnju trudnoće. No pripremajući se za povratak u Englesku gdje će roditi, nije svjesna da ostavlja muža u velikoj opasnosti.
Lina se vraća u Simlu u neimaštini. Tek se počinje oporavljati kad je netko napadne i tako pokrene slijed događaja koji će potresti svaki kutak društva u Simli.
Unatoč svemu, život u Sili teče dalje, zabavan i razuzdan kao uvijek. Cynthia je i dalje vladarica društvenog života, ali čak ni ona ne može zanemariti činjenicu da Britanija gubi uzde vlasti u Indiji.
Tri godine poslije Aafrin planira napad na potkralja sa svojim suborcima nacionalistima. Situacija izmiče nadzoru i počinje igra mačke i miša između Ralpha i Aafrina. Ralph mora donijeti odluku o bolesnom potkralju i svojoj budućnosti.

Fotografije

Ljeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u IndijiLjeta u Indiji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    Rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Crpeći iz događaja u njezinu stvarnom životu i kraljičine osobne dnevnike, serija daje živopisan...
  • Jadnici (2018)

    image
    U ovoj uzbudljivoj šestodijelnoj adaptaciji francuskog povijesnog romana Victora Hugoa sudjeluju brojne zvijezde, među kojima su Dominic West, David Oyelowo, Lily...
  • Istrage zrakoplovnih nesreća (2003)

    image
    Zrakoplovi se smatraju jednim od najsigurnijih vrsta prijevoza. Nesreće su rijetke, no ljudska pogreška i mehanički kvarovi obilježili su avijatičku povijest...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.