Ocjena korisnika: 8/10
(2 glasa)

SEZONA: 19

EPIZODA: 1 - After the Fall - Part One

SADRžAJ

U Nijemom svjedoku pratimo predani tim forenzičkih patologa koji pokušavaju otkriti kako i zašto je žrtva umrla. Dr. Nikki Alexander, dr. Thomas Chamberlain i dr. Jack Hodgeson rade u uglednom Centru Lyell u kojem iz istrage u istragu daju svoje stručno viđenje okolnosti zločina. Svaka pripovijest ispričana je u dva nastavka.
U ovoj sezoni Nikki se nađe u sablasnom paranoidnom trileru u epizodi The Dying of the Light. Nakon što stigne na poprište ubojstva, Nikki ne treba puno da shvati da je posrijedi kopija slučaja iz njezine prošlosti pa posumnja da su ubojstva vezana za nju osobno. Ali tko će joj povjerovati i komu ona može vjerovati?
U Flightu pratimo priču o Britanki koja se potajno vrati u Veliku Britaniju. Policija posumnja u nju nakon što u njezinim aktivnostima naslute moguću upletenost u džihad na Bliskom istoku. Tim mora otkriti prave razloge njezinog povratka.
U Life Licence ekipa se zatekne u opasnom svijetu uvjetno puštenih zatvorenika nakon što oslobođenog ubojicu okrutno ubiju u vlastitom domu. Sumnja padne na ozloglašenog ubojicu djece koji je također nedavno izašao iz zatvora.
Nakon što naoružana policijska interventna jedinica slučajno ubije mladu Poljakinju, epizoda Rules of Engagement uvodi nas u internu istragu događaja. Jack izazove napetost kad se nađe na strani policijskog dužnosnika koji je po svaku cijenu naumio izboriti se za pravdu radi djevojčine obitelji.
U završnoj priči River's Edge snajperistu naoko nasumične mete postanu izletnici u zabačenom predjelu. Ali istraga uskoro otkrije duboko ukorijenjenu obiteljsku intrigu. U trenutku kad počnu razotkrivati istinu, Nikki i Jack utonu u opasne dubine zločinačkog podzemlja.
Serija je dosad osvojila 8 nagrada i 5 nominacija.
Samoubojstvo D. J.-a potakne Nikki da se zapita o svojoj procjeni frapantno sličnog slučaja iz prošlosti. Sličnosti između dva slučaja otkrivaju da je ubojica imitator, netko forenzički upućen i vjerojatno medicinski obrazovan. Kako se pojavljuju daljnje paralele između ubojstava i Nikkine prošlosti, ona uskoro posumnja da su ubojstva povezana s njome osobno. U međuvremenu Tony, obiteljski čovjek nedavno pušten s odsluženja kazne za pokušaj ubojstva za koji navodno nije kriv, teško podnosi novi život. Poveznice između Tonyjevog privođenja i Nikkine prošlosti izađu na vidjelo nakon što ona krene u potragu za starim suparnikom koji možda zna odgovore o aktualnim ubojstvima.
Izvršna producentica: Hilary Salmon
Produkcija: BBC

Fotografije

Nijemi svjedokNijemi svjedokNijemi svjedokNijemi svjedokNijemi svjedokNijemi svjedokNijemi svjedok

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
  • Sherlock i Watson (2012)

    image
    Elementary je najnovija, moderna televizijska ekranizacija priča Sir Arthura Conana Doylea. U želji da se potpuno odmakne od britanskog predloška, serija je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.