poster

Zakon i red: Odjel za žrtve

Law & Order: Special Victims Unit (1999)

Redatelj: Michael Slovis

Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasa)

SEZONA: 14

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Pred nama je 14. sezona popularne serije "Zakon i red: Odjel za žrtve", Emmyem nagrađenog producenta i autora Dicka Wolfa. Serija je dobila mnogobrojna priznanja udruga civilnog društva jer progovara o nizu društvenih problema, a glumci iz serije i izvan su malih ekrana poznati po volonterskom radu i promoviranju važnih pitanja ljudskoga zdravlja i sigurnosti.
Ova napeta i emocionalno nabijena serija prikazuje slučajeve i životne priče Odjela za žrtve, elitne jedinice Policijske uprave New York koja istražuje seksualne zločine. Detektivka Olivia Benson (Mariska Hargitay), iskusna veteranka Odjela, predano i profesionalno predvodi tim, dok se istodobno pokušava nositi s teškim bremenom prošlosti - začeta je tijekom silovanja pa duboko suosjeća sa svakom žrtvom kojoj nastoji pomoći.
Mariska Hargitay je 2011. godine po osmi put nominirana za nagradu Emmy u kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji, a u istoj je kategoriji 2006. godine tu prestižnu nagradu i osvojila. Godine 2011., za ulogu detektivke Olivije Benson, po šesti je put nominirana i za nagradu Udruženja američkih glumaca. Godine 2005. osvojila je Zlatni globus u kategoriji glavne glumice u dramskoj seriji, a 2009. i drugu nominaciju u toj istoj kategoriji.
Odjelom upravlja kapetan Donald Cragen (Dann Florek), koji svojim čvrstim pristupom podržava detektive i uspješno ih vodi kroz izazove s kojima se svakodnevno susreću.
Narednik John Munch (Richard Belzer) u Odjel je prebačen iz Odjela za ubojstva u Baltimoreu. Svoje istražiteljske vještine skovao je na ulicama, a krasi ga zajedljivi humor i sklonost teorijama zavjere. Uz bok mu stoji detektiv Odafin "Fin" Tutuola (Ice-T), sa svojim duhovitim doskočicama i dugogodišnjim iskustvom rada na tajnim zadacima.
Već drugu godinu zaredom dio tima su i detektivi Nick Amaro (Danny Pino) i Amanda Rollins (Kelli Giddish), koji u istrage unose svoj specifični talent i metode rada, ali istodobno uče od svojih starijih i iskusnijih kolega. Godine 2012. Pino je bio nominiran za nagradu ALMA u kategoriji omiljenog televizijskog glumca.
Gostujući glumci u seriji već godinama dobivaju mnoga priznanja, posljednji put 2010. godine, kada je legendarna Ann-Margret osvojila nagradu Emmy za najbolju gostujuću glumicu u dramskoj seriji. Ista je nagrada godinu prije pripala glumici Ellen Burstyn, kada su gostujuće zvijezde Brenda Blethyn i Carol Burnett također bile nominirane. Od gostujućih glumaca Emmy su osvojili još i Cynthia Nixon (2008.), Leslie Caron (2007.) i Amanda Plummer (2005.), dok su nominirani bili Robin Williams, Marcia Gay Harden, Angela Lansbury, Marlee Matlin, Mare Winningham, Barbara Barrie, Martha Plimpton, Jane Alexander i Tracy Pollan.
Godine 2012. "Zakon i red: Odjel za žrtve" osvojio je nagradu NAACP Image za najbolju dramsku seriju, dok su Ice-T i gostujuća glumica Anika Noni Rose bili nominirani u glumačkim kategorijama. Tri epizode serije bile su nominirane za GLAAD Media nagradu, i to za najbolji prikaz LGBT zajednice. Uz to, serija je i nekoliko puta bila nominirana za prestižnu nagradu People's Choice u nekoliko kategorija.
---

1. epizoda:

U prvoj epizodi 14. sezone kapetan Cragen uhićen je zbog ubojstva prostitutke, a Odjel za žrtve pokušava se nositi s tim nemilim događajem. Napetost raste budući da se detektivi moraju hvatati ukoštac s okružnom tužiteljicom Paulom Foster koja istražuje Cragena, ali i sa zahtjevnim vršiteljem dužnosti kapetana Stevenom Harrisom. U međuvremenu, cijeli slučaj počinje utjecati na Amarov privatni život. Dok se detektivi svim silama trude da kapetana Cragena oslobode sumnje, sukob između svodnika otima se nadzoru, zbog čega bi na na površinu mogao isplivati skandal koji uključuje cijeli policijski vrh.

Fotografije

Zakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtveZakon i red: Odjel za žrtve

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Hercule Poirot (1989)

    image
    Zbirka priča proslavljene spisateljice Agathe Christie o jednako tako svjetski poznatom fiktivnom detektivu Herculeu Poirotu oživjela je u seriji...
  • Mjesto zločina (1970)

    image
    A German language television series that has been running continuously since 1970, which makes it the longest-running German TV drama. Every episode features...
  • Zakon i red: Organizirani kriminal (2021)

    image
    Christopher Meloni se u ulozi Elliota Stablera, nakon teškog osobnog gubitka, vraća u NYPD i bori protiv organiziranog kriminala. Stabler ponovo želi izgraditi...
  • Bez traga (2002)

    image
    Viši agent Jack Malone, strog, ali suosjećajan, predvodi predanu ekipu znajući da se, kad netko nestane, radi o sekundama. Njegovi suradnici su: Samantha Spade,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.