SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Posljednje ledeno doba bilo je jedno od najtežih razdoblja na Zemlji. Uz pomoć posljednjih dostignuća računalne grafike serija istražuje kako žive i umiru izvanredna bića što nastanjuju ovaj planet.
Zakoračimo li samo 20.000 godina unatrag, svijet je posve drukčiji. Ledene ploče prekrivaju nepregledne površine sjeverne polutke, ledenjaci u krajolik urezuju prostrane doline, a kontinenti se spajaju dok razina mora pada. Goleme dlakave zvijeri i okrutni grabežljivci vladaju ovom pozornicom, a fantastične se životinje sele golemim, neistraženim predjelima. Boreći se za opstanak, u dvostrukoj ulozi lovine i grabežljivaca, s teškim izazovima suočavaju se i ljudi.
Nudeći ekskluzivan pogled na neke od najdojmljivijih iskopina te uvid u najsuvremenija dostignuća forenzičke analize, serija se vraća na mjesta prije postanka vremena, pronalazeći drevne komadiće zamršene slagalice koja razotkriva ledeno doba viđeno očima životinja koje su tada živjele.
---

1. epizoda:

Prva epizoda donosi priču o ledenom dobu u Sjevernoj Americi. Kontinent koji je tada bio napola prekriven ledom nekim je čudom nastanjivala najraznovrsnija skupina divovskih sisavaca na planetu: sabljozube mačke koje u zasjedi čekaju veliki ljenivci; najčudnovatiji sisavci u povijesti svijeta - oklopljeni gliptodonti koji obožavaju močvaru i najveći sisavac ledenog doba - kolumbijski mamut, stvorenje pokraj kojega se afrički slon doima sitnim!

Producent: Paul Bradshaw

Fotografije

Divovi ledenog dobaDivovi ledenog dobaDivovi ledenog dobaDivovi ledenog dobaDivovi ledenog dobaDivovi ledenog dobaDivovi ledenog doba

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Warship: Life at Sea (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Rajevi na Zemlji (1997)

    image
    Planet Zemlja i dalje krije mjesta koja su toliko čista da služe kao neprocjenjivi podsjetnici kako je svijet nekada izgledao. Od planine Denali do plavih mora...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.