poster

Zauvijek autor: Neno Belan

Zauvijek autor (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Toni Volarić

SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Neno Belan

SADRžAJ

Jedan od najpoznatijih predstavnika "splitske dice", skupine mladih glazbenika koji su osamdesetih godina prošlog stoljeća eksplodirali na glazbenoj sceni bivše države, Neno Belan, u dokumentarnom filmu govori o životu i radu. Dokumentarac riječima samog Belana, ali i mnogih njegovih kolega i prijatelja, donosi sjećanja na prvi bend nazvan upravo po poljoprivrednoj emisiji Televizije Zagreb - Narodno blago, dijeljenje pozornice s tada iznimno popularnom Azrom, osnivanje legendarnih Đavola, kao i preseljenje u Zagreb, pa Rijeku te više nego uspješnu solo karijeru koja traje i danas. Jugoton je odbijao prve demosnimke Đavola, ali su ostali uporni i nagovorili Piku Stančića da im producira prvi album. Ova briljantna glazbena priča prožeta je pjesmama koje Belan s novim bendom izvodi i danas. Poseban je dio filma posvećen načinu na koji Neno piše pjesme, iskustvima s koncerata, važnosti za novi uzlet posrnule karijere koji su imali nastupi na šibenskim Večerima dalmatinske šansone, kao i radu na mjuziklu Bambina postavljenom na splitskim kazališnim daskama, a temeljenom upravo na njegovim hitovima.

Scenarist:
Snimatelj: Andrea Kaštelan
Montaža: Alen Horvatić

Fotografije

Zauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autorZauvijek autor

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.