SADRžAJ

BELUŠI IZ JUVANJA
Iz zemlje kuka desetine vijoličastih in zelenih poganjkov. Na njivo s šparglji, ki so jo lani zalile vode, Edvard Jurjevec zasaja nove sadike. Sadijo jih na roke po preizkušenem načinu, saj poganjke, ko jih redno oskrbujejo, nato pobirajo vsaj 20 let.

VANESOVI VRTNI NASVETI
To sezono spremljamo Metrobovega strokovnjaka Vanesa Husić, ki na urbanih vrtovih v Ljubljani ustvarja mešane nasade po ekoloških načelih. Tokrat zasaja plodovke, ki nam bodo jedilnike obogatile v nekaj tednih. Izvemo tudi, zakaj kumaram še ni postavil opore.

POTONIKE V LANCOVI VASI
Potonike upodabljajo lepoto, poezijo, pozitivne misli in dobre obete. Mateja in Silvo imata v nasadu največ belih potonik, nekaj tudi roza. Ravno te barve iščejo mladoporočenke za svoje šopke. Spoznamo, koliko truda je potrebnega, da utrgata ravno prav razvit cvet.

JEDI IZ ŠPARGLJEV
Gojeni beluši hvaležnost pokažejo, ko odženejo veliko poganjkov. Poznamo jih v juhah, rižotah, z jajci, so pa sladice manj znane. Fanika Jurjevec iz Gostišča Prodnik jih poveže še z drugimi sestavinami. Radovednost, s čim jih pobrati v sladico, pa potešimo v oddaji.
navrtu@rtvslo.si

Fotografije

Na vrtuNa vrtu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.