SEZONA: 8

EPIZODA: 1 - Twenty Vicodin

SADRžAJ

HTV ponovno prikazuje posljednju, osmu sezonu "Dr. Housea", inovativne medicinske serije u kojoj je zlikovac bolest, a junak kontroverzni liječnik koji ne poštuje ništa i nikoga te nikomu ne vjeruje, a najmanje svojim pacijentima.
Serija je u veljači 2009. proslavila 100. epizodu; dobila je pet Emmyja, nagradu je dobio i autor i izvršni producent David Shore (za dramski scenarij). Serija je 25 puta bila nominirana za nagradu Emmy, četiri puta za najbolju dramsku seriju, a tu je i šest nominacija Hugha Laurieja za glavnu ulogu u dramskoj seriji. Serija je 2006. primila nagradu Humanitas za nastavak "Three Stories" i pet puta je ušla u finale, za nastavke "Help Me" iz 2010., "Unfaithful" iz 2009., "House vs. God" iz 2007. i "Everybody Lies" i "Damned If You Do" iz 2005.
Laurie je također dobio dva Zlatna globusa za najbolju izvedbu u televizijskoj seriji, dvije nagrade Ceha filmskih glumaca za mušku ulogu u dramskoj seriji. Serija je dobila i nominaciju Ceha filmskih glumaca za najbolju glumačku ekipu, tri nominacije za Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju, tri nominacije za NAACP Image za najbolju dramsku seriju. Omar Epps dobio je dvije nagrade NAACP Image za najboljega glumca u dramskoj seriji.
Američki filmski institut seriju je proglasio jednim od TV programa godine, a serija je primila i nagradu Peabody kao najbolja u elektroničkim medijima, te tri zaredom nagrade People's Choice za najdražu TV dramu, dvije za najdražu mušku TV zvijezdu (Hugh Laurie) i dvije nagrade Ceha scenarista za dramski nastavak ("Broken" i "Autopsy").
Serija je nedavno prozvana najpopularnijim kurentnim televizijskim programom na svijetu, koji gleda nevjerojatnih 81,8 milijuna ljudi u 66 zemalja, prema izdanju Guinnessove Knjige svjetskih rekorda iz 2012.

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) ne zna se ponašati s pacijentima i živi s konstantnim fizičkim bolovima, štapom ističe svoju žestinu i brutalnu iskrenost. Njegovo ponašanje često graniči s antisocijalnim, ali House je briljantan dijagnostičar, kojega zbog nekonvencionalnog razmišljanja i nepogrešivog instinkta veoma poštuju. Specijalist za zarazne bolesti, uživa rješavati medicinske zagonetke da bi spašavao živote.
House vodi elitni tim stručnjaka koji mu pomažu da riješi dijagnostičke zagonetke. U timu su neurolog dr. Eric Foreman (Omar Epps), plastični kirurg dr. Chris Taub (Peter Jacobson), kirurg dr. Robert Chase (Jesse Spencer), liječnica iz zatvorske klinike dr. Jessica Adams (Odette Annable) i dr. Chi Park (Charlyne Yi). House ima pouzdanika i dobroga prijatelja specijalista za onkologiju dr. Jamesa Wilsona (Robert Sean Leonard).

Osma sezone započinje godinu dana nakon što se House autom uvezao u Cuddynu dnevnu sobu na kraju sedme sezone i House je na odsluženju zatvorske kazne. Kad hitan zdravstveni slučaj ranije okonča njegovu kaznu, on brzo otkrije da su se promijenili situacija i hijerarhija na Odjelu za dijagnostiku bolnice Princeton Plainsboro, koji je prije vodio. Poslije nekonvencionalnog povratka prisiljen se podčiniti neočekivanom novom zapovjednom lancu i nositi se s kadrovskim promjenama u timu.

Izvršni producenti serije su Katie Jacobs, David Shore, Paul Attanasio, Bryan Singer, Russel Friend, Garrett Lerner, Thomas L. Moran, Peter Blake, Greg Yaitanes i Hugh Laurie.

1. epizoda:
Prošla je godina dana otkad se House autom zabio u Cuddynu kuću i House vrijeme provodi iza rešetaka u zatvoru u istočnom New Jerseyju pod pomnim nadzorom upravitelja zatvora. Kad mu neprijateljski raspoložen vođa zatvorske bande ozbiljno zaprijeti, House zatraži pomoć jednog zatvorenika. Ali kad neobični zdravstveni simptomi drugog zatvorenika izazovu njegovu znatiželju, House mora smisliti kreativno liječenje pacijenta u okviru zatvorskih pravila. House upozna dr. Jessicu Adams, mladu, inteligentnu doktoricu iz klinike, punu entuzijazma, ali kad je pred njima kontroverzna prilika da dijagnosticiraju bolest koja pacijentu ugrožava život, pred Jessicom Adams je odluka: hoće li vjerovati Houseu i ugroziti karijeru ili poštivati pravila.

Gostujuće uloge: Jaleel White (zatvorenik), Michael Pare (upravitelj zatvora)
Izvršni producenti: Katie Jacobs, David Shore, Paul Attanasio, Bryan Singer, Thomas L. Moran, Russel Friend, Garrett Lerner, Hugh Laurie, Greg Yaitanes, Peter Blake

Fotografije

Dr. HouseDr. HouseDr. HouseDr. HouseDr. HouseDr. HouseDr. House

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Mentalist (2008)

    image
    Pomoću jedinstvenog dara moderni Sherlock Holmes uvijek je korak ispred forenzičkih analiza, napredne kriminalističke tehnologije i svih kolega. Uočavajući...
  • Kosti (2005)

    image
    Doktorica Temperance Brennan (Emily Deschanel) vrhunska je forenzična antropologinja, zaposlena u uglednom institutu Jeffersonian, koju policija i druge snage...
  • Kalkanski krugovi (2021)

    image
    Glavni junak serije “Kalkanski krugovi” je Dejan Matić (igra ga Vojin Ćetković) koji odlučuje da prekine rad u svom arhitektonskom birou kad mu policija privede...
  • Sherlock (2010)

    image
    Sherlock Holmes oduvijek je bio moderan čovjek - svijet je taj koji je zastario. Holmes se vratio i u izvrsnoj je formi: razdražljiv, suvremen, težak i opasan, a...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.