poster

What's up Sjever-Jug

What's up Sjever-Jug (2024)

dokumentarni, putovanja | Hrvatska
Redatelj: Sandra Basso

Ocjena korisnika: 7/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Kada su se u 19. stoljeću razdvajale Danska i Norveška, vojno jača Danska dobila je Grenland, ledeni otok, ali ipak čvrsto tlo, dok je Norveškoj pripalo Sjeverno more. Do danas Danci tuguju zbog te podjele. Saznat ćemo o norveškom fondu nafte i plina koji vrijedi 1400 milijardi eura i štednja je za budućnost, ne smije se trošiti. Talijani u Napulju naprave 20 milijuna eura u jednoj ulici, a u Norveškoj ćemo otkriti kako se napravi jedan proizvod koji vrijedi 30 milijuna eura. Posjetili smo institut koji je nekada bio za atomsku, a danas je za zelenu energiju. Filozofija ispijanja kave na europskom sjeveru i jugu - jug prepun kafića i druženja po terasama. Na sjeveru je toga puno manje, no najviše kave na svijetu popiju Finci i Norvežani.

Producent: Vesna Banović
Autor: Goran Milić
Voditelj: Goran Milić
Urednik: Jozo Barišić

Fotografije

What's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-Jug

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.