Ocjena korisnika: 5.5/10
(4 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

U prvoj epizodi prikazujemo četiri zemlje sjeverne i južne Europe. Na sjeveru je ekipa odabrala Finsku i Norvešku, a na jugu Italiju i Grčku. Zanimljivo, na sjeveru 5 država - Norveška, Finska, Švedska, Danska i Island - godinama zauzimaju vodeća mjesta po indeksu stabilnosti, ljudskih prava i medijskih sloboda, niskog stupnja korupcije, a visokog demokracije, pristojnih plaća i odličnog obrazovanja, dakle, sreće. Jug Europe više se percipira kao financijski zadužen, gdje jedna gospodarska kriza smjenjuje drugu, s manje odgovornosti, a više korupcije i po anketama nezadovoljniji svojim političarima i institucijama. Goran Milić sa sugovornicima demantira neke predrasude o radišnijim i neradišnijim narodima. Ekipa je posjetila grčkog milijardera brodovlasnika i bogatog Finca, vlasnika veoma vrijednih umjetnina. U Oslu smo razgovarali s predsjednikom norveškog parlamenta koji je iranskog podrijetla, dok su pred zgradom parlamenta prosvjedovali predstavnici naroda Sami koji desetljećima traži svoja manjinska prava.

Producent: Vesna Banović
Autor: Goran Milić
Voditelj: Goran Milić
Urednik: Jozo Barišić

Fotografije

What's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-Jug

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.