poster

Noćni glazbeni program

Noćni glazbeni program

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Kako danas u našoj zemlji žive mladi glazbenici koji su na uglednim međunarodnim natjecanjima i mnogim zasluženim nagradama dokazali svoj dar? Isplati li im se uopće u Lijepoj našoj baviti glazbom i zašto odabiru tako riskantno i nedovoljno plaćeno zanimanje? Uspijevaju li osigurati egzistenciju samo najtalentiraniji, odnosno mogu li se uopće posvetiti svojoj umjetnosti bez razmišljanja o budućnosti? Koliko im pruža Zagreb sa svojom Muzičkom akademijom i profesorima, kao i glazbenom scenom?
To su neka od pitanja koja smo postavljali sjajnim mladim glazbenicima: sopranistici Mariji Kuhar Šoši, udaraljkašu Filipu Merčepu, čelistima Luki Šuliću i Hrvoju Hrešču, flautistici Latici Cameron, violinistu Marinu Marasu, pijanistu Aljoši Juriniću, gitaristu Petritu Çekuu i skladatelju Danijelu Leginu.
Prepuni optimizma, duhoviti, pametni i sposobni, te su nam glazbene zvijezde "proizvedene u Hrvatskoj" srušile neke predrasude koje smo imali o glazbenicima i glazbenoj sceni.
Ponajprije, 90% mladih darovitih hrvatskih glazbenika ne potječe iz obitelji profesionalnih muzičara, 75% su slučajno odabrali instrument koji sviraju, a 10% se prvi put susrelo s instrumentom pri upisu u glazbenu školu. Zatim, 100% mladih darovitih hrvatskih glazbenika sluša sve vrste glazbe, a 95% od klasične glazbe najviše vole djela skladatelja romantizma, njih 85% natjecanja smatra nužnim zlom, a 90% smatra da su razlike među natjecateljima, osobito među nagrađenima, minimalne.
Najčudnije je da gotovo niti jedan od naših ispitanika ne želi otići iz Hrvatske (barem ne zauvijek), a Zagreb smatraju izvrsnim mjestom za život i djelovanje.

Fotografije

Noćni glazbeni program

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Top 10 (urbanih hitova)

    image
    Za vas smo pripremili listu od 10 najboljih urbanih hitova, stoga se opustite i uživajte u narednim glazbenim minutama!
  • Toxic Hits

    image
    Muzička emisija na Toxic TV-u.
  • Videonoč

    image
    V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga.
  • Domaća izvorna muzika

    image
    Domaća izvorna muzika je jedna od najdražih TV emisija na BN muzičkom kanalu, koja predstavlja vrhunce izvorne muzike i kulture Balkana. Uz živahne i talentovane...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.