SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - A Scandal in Belgravia

SADRŽAJ

U višestruko nagrađivanoj seriji Sherlock Holmes i John Watson suočavaju se s najgorom kušnjom u tri svoja najslavnija slučaja, a to su Žena, Pas i Slap. Otkad je Johnov blog stekao popularnost, dinamičnom dvojcu posao ide bolje nego ikad. Ali iz pozadine Moriarty vuče konce odlučan uništiti Sherlocka pod svaku cijenu.
Zahvaljujući sjajnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, "Sherlock" je, zasluženo, postao svjetski uspjeh. Druga sezona donosi tri priče pune uzbudljivih zapleta i obrata te vrhunski detektivski rad.
Irene Adler lijepa je i poželjna, ali krajnje opasna. Prvi slučaj upleće Sherlocka u mutne vode ucjene, a njegov dosad najmoćniji klijent sve će učiniti da dođe do veoma kompromitirajućeg materijala. Sherlocku trebaju sve njegove iznimne vještine i za samo preživljavanje, a kamoli za rješavanje slučaja.
Odazvavši se pozivu u divljinu Dartmoora, naši prestravljeni junaci susreću se s nadnaravnim i moraju zadržati prisebnost u borbi s bićem iz pakla.
Za to vrijeme James Moriarty, koji vječno vreba iz sjene, izaziva Sherlocka na najveću kušnju. Pobjednik može biti samo jedan. Je li naš junak napokon našao sebi ravna?
Serija je snimljena prema pripovjetkama Sir Arthura Conana Doylea.

Serija je 2010., 2011. i 2012. godine osvojila više od 20 nagrada, među njima BAFTA-u za najbolju dramsku seriju, najboljeg epizodnog glumca (Martin Freeman kao dr. John Watson te Andrew Scott kao Jim Moriarty) i najboljeg scenarista (Steven Moffat), Peabody, Satellite za najbolju mini-seriju te Critics' Choice Television Awards za najbolju mini-seriju i najboljeg glumca u mini-seriji (B. Cumberbatch). Benedict Cumberbatch je 2011. i 2012. za BAFTA-u bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca, a serija je 2011. godine bila nominirana i za 4 Emmyja.
Prva sezona Sherlocka imala je fantastičan uspjeh i gledanost u svijetu.

Glavne uloge: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (dr. John Watson)
Scenaristi i koautori serije: Mark Gatiss (The League of Gentlemen, Doktor Who, The First Men in the Moon), Steven Moffat (Doktor Who, Jekyll, Parovi)
Scenarist: Steve Thompson (Svila, Mutual Friends)
Redatelji: Paul McGuigan (Monroe, Opaki igrači) i Toby Haynes (Doktor Who, Poput ljudi)
Producenti: Sue Vertue (The Vicar of Dibley, Kup, Parovi) i Elaine Cameron (Coma Girl, Jekyll, After Thomas)
Izvršni producenti: Sue Vertue, Beryl Vertue, Steven Moffat, Mark Gatiss, Bethan Jones, Rebecca Eaton
---

1. epizoda:

"Mi smo u Buckinghamskoj palači, srcu britanske nacije. Sherlock Holmes, obuci hlače!" Slučaj ucjene dovodi u pitanje opstanak monarhije, ali Sherlock i John otkrivaju da to nije sve. Nađu se u borbi protiv međunarodnog terorizma, odmetnutih agenata CIA-e i urote protiv britanske vlade. Ali ovaj će slučaj na njihove živote utjecati više nego što su i mogli slutiti jer se sjajni detektiv upušta u dug dvoboj s protivnicom, Irene Adler. Kraljevski skandal, zasljepljujuća igra mačke i miša. Zavodljiva Irene Adler hladna je, proračunata i genijalna. Je li Sherlock napokon našao dostojnu suparnicu?

Scenarist:

Fotografije

SherlockSherlockSherlockSherlockSherlockSherlockSherlockSherlockSherlockSherlock 01Sherlock 02Sherlock 03Sherlock 04Sherlock 05Sherlock 06Sherlock 07

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Veličanstveni hotel (2011)

  danas
  image
  Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
 • Profileri (2009)

  danas
  image
  Francuska serija koja prati Chloé kao kriminalističku psihologinju koja ostražuje ubojice, čime pomože policiji riješiti posebne problematične slučajeve.
 • Frankie Drake istražuje (2017)

  danas
  image
  Smještena u Toronto 1920-ih, ovo je priča o Frankie Drake, jedinoj tadašnjoj ženskoj privatnoj detektivki u gradu koja se sa svojom partnericom Trudy hvata...
 • Sherlock i Watson (2012)

  danas
  image
  Elementary je najnovija, moderna televizijska ekranizacija priča Sir Arthura Conana Doylea. U želji da se potpuno odmakne od britanskog predloška, serija je...
TOP LISTE

Prijavi se