poster

Obala Irske s Adrianom Dunbarom

Adrian Dunbar's Coastal Ireland (2021)

dokumentarni | Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Gerard Stratton

SEZONA: 2

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Adrianovo putovanje počinje na mjestu za koje veže mnoge uspomene, na dramatičnim najvišim pristupačnim morskim liticama u cijeloj Europi - Slieve League na ruti Wild Atlantic Way u grofoviji Donegal. Nakon učenja nevjerojatne povijesti, odlazi na more uloviti jastoga za ručak. Adrian upoznaje čudesan krajolik Glenveagha. Proteže se na 17.000 hektara i drugi je najveći nacionalni park u Irskoj, a nalazi se u srcu planinskog lanca Derryveagh. Zatim stiže u mjesto koje želi posjetiti već godinama - restoran MacNean House & Restaurant u selu Blacklion. Kuhar Neven Maguire jedan je od najpoznatijih irskih kuhara, a temelj njegove filozofije jest korištenje isključivo najfinijih mjesnih sezonskih sastojaka. Adrian konačno stiže u svoj rodni grad u grofoviji Fermanagh. To je vodena zemlja čudesa - trećinu grofovije čine rijeke. Epizoda završava u čudesnoj dolini rijeke Boyne na drevnom istoku Irske i odvodi nas u neolitik, gdje Adrian posjećuje Newgrange, doista impresivnu grobnicu staru više od 5000 godina! Njezine su konstrukcije među najvažnijim neolitičkim nalazištima u svijetu.

Fotografije

Obala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom Dunbarom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.