poster

Josip Marohnić - Put u Ameriku

Josip Marohnić - Put u Ameriku (2023)

dokumentarni | Hrvatska

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Dvodijelni dokumentarni film predstavlja nam dolazak Hrvata u Sjedinjene Američke Države krajem 19. i u prva dva desetljeća 20. stoljeća kroz djelovanje Josipa Marohnića. Hrvati odlaze iz Hrvatske zbog loše gospodarske situacije u Hrvatskoj, koju austro-ugarske vlasti zapostavljaju. Jedna od središnjih osobnosti organiziranja Hrvata u SAD-u bio je Josip Marohnić. Film je ispunjen svjedočanstvima povjesničara te glumljenim scenama, a sniman je u Hrvatskoj i SAD-u.
1. dio
Po dolasku u SAD Hrvati rade mahom najteže poslove. Josip Marohnić, rodom iz Hreljina, u Pittsburgu, gdje je najveća kolonija Hrvata koji rade u čeličanama, susreće se s nekolicinom poduzetnih domoljuba te pristupa stvaranju Narodne hrvatske zajednice, preteči današnje Hrvatske bratske zajednice.
Glume: Karlo Ivančin (Josip Marohnić) i Miro Mioč (Zdravko Mužina)

Fotografije

Josip Marohnić - Put u AmerikuJosip Marohnić - Put u AmerikuJosip Marohnić - Put u AmerikuJosip Marohnić - Put u Ameriku

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.