SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Noah und die Sintflut

SADRžAJ

Legendarni junaci su kroz povijest oblikovali našu kulturu i svakodnevicu. No ima li u tim nevjerojatnim pričama istine iako obiluju izmišljenim detaljima?
U ovoj trodijelnoj dokumentarnoj seriji istražujemo tko su zapravo bili neki od najvećih junaka u povijesti. Prva epizoda donosi priču o od Boga izabranom Noi kojemu je bilo suđeno da, zajedno sa svojom obitelji i parom od svake životinjske vrste, preživi katastrofalnu poplavu. U drugoj epizodi doznajemo što se krije iza legende o kralju Arturu. Jesu li ovaj legendarni britanski junak i njegovi vitezovi Okruglog stola doista postojali? U trećoj epizodi razmotrit ćemo poznatu Sagu o Nibelunzima iz sasvim novoga kuta. Radi li se u tom srednjovjekovnom epu doista samo o ubojici zmajeva Siegfriedu i njegovim junačkim djelima ili on donosi potpuno novi pogled na ulogu žena u srednjem vijeku?
Uz pomoć poznatih znanstvenika s raznih sveučilišta, serija otkriva pozadinu tih priča i nevjerojatne činjenice o junacima koje navodno tako dobro poznajemo.
Priča o velikom potopu jedan je od najstarijih mitova na svijetu. Biblija kaže da je Bog odlučio izbrisati sav život na Zemlji općim potopom, poštedjevši pritom samo Nou i njegovu obitelj. Ima li u toj priči, unatoč svim fantastičnim detaljima, pokoje zrnce istine? Je li se takav potop uistinu mogao dogoditi? Znanstvenici će preispitati moguće teorije. Nesporno je da su klimatske promjene koje je izazvao čovjek najveća opasnost s kojom se Zemlja suočava. Hoće li se povijest ponoviti i prijeti li nam veliki potop?

Fotografije

Legendarni junaciLegendarni junaciLegendarni junaciLegendarni junaciLegendarni junaciLegendarni junaci

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.