Gustafi - 10 godina Trećeg!

10 godina Trećeg (2022)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Tvrtko Grgić

SADRžAJ

Gustafi se okupljaju potkraj 1980. u malom istarskom gradiću Vodnjanu, iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i to pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi. Njihov prvi nastup trebao je biti i jedini, no na sreću band postoji još i danas i funkcionira besprijekorno. Članovi Edi Maružin i Čedomir Mošnja 40 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju 11 albuma i više od 2500 nastupa. Početni eksperimentalni punk rock poslije zamjenjuju utjecaji istarske etnoglazbe, kao i ostale svjetske etnoscene iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Mješavinom svega što su slušali i čuli stvorili su sjajan zarazni sublimat koji osvaja ljude kamo god dođu, od Portugala, Španjolske, Švicarske, do Izraela i Brazila. Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje. Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, oštarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve više i po Europi. Na naše veliko veselje, evo ih i na Sunčanoj strani Prisavlja na jednom od koncerata kojim obilježavamo 10 godina HTV3.
Sadašnju postavu, koja nikad nije fiksna, čine Edi Maružin - autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist, Čedomir Mošnja - bubanj, Ang Maružin - bas, Jimi Grgić - gitara, Alen Peruško - harmonika, Bernarda Ravnić - vokal, percussion, Boris Mohorić - truba i vokal, Luka Horvat - truba, Antun Ferenčić - trombon, Aldo Foško - klarinet, klavijature, Mirjan Derossi - truba i još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju. Pridružite se i vi, i uz Gustafe zapjevajte i zaplešite. Sanjat ćemo žuto, Katarina, Ča bin da, Ja nisan stija mala, Kadi su ta vrata, ali i mnoge druge njihove pjesme čekaju vas na Sunčanoj strani Prisavlja.
Voditeljica projekta: Vlatka Kolarović

Fotografije

Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!Gustafi - 10 godina Trećeg!

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.