SEZONA: 1

EPIZODA: 13 - Future Homes

SADRžAJ

Zahvaljujući odvažnosti današnjih naučnika, izgleda da će život u budućnosti biti znatno drugačiji.
Kako ćemo izgledati, gde ćemo živeti, šta ćemo učiti i raditi gde ćemo stanovati i kako ćemo stizati na posao... Kroz serijal "Svet budućnosti" (proizvodnja SI-BI-ES Njuz Prodakšn (CBS News Production)) predstavljena su dostignuća nauke čija primena još uvek deluje da je daleko od nas.
Hoće li naši domovi oživeti u budućnosti? Kako će izgledati? Hoće li se sami preuređivati pritiskom na dugme? Hoćemo li im se obraćati i zahtevati da urade nešto za nas?
Dizajneri predviđaju da će domovi budućnosti biti manji, ali i da će izgledati prostranije.To će omogućiti mikro-kompakt dizajn ili rotirajući cilindri. Gradićemo ih od modula i sklapati na licu mesta za upola kraće vreme nego što je danas potrebno. Za njihovu gradnju koristićemo reciklirane materijale koji su jeftini, otporni i štede energiju.
U budućnosti, računari će upravljati svime: kućnim aparatima, mašinama, svakim robotom i oruđem. Porodice će biti brojnije jer će roboti postati članovi naših domaćinstava. Neki će prati podove bez žalopojki, ali drugi - humanoidi, mogli bi raditi i komunicirati sa nama na mnogo višem nivou. Moći će da drže krhke predmete a da ih ne polome, da odvrću zatvarače, da sipaju vodu ne prosuvši ni kap.
U budućnosti živećemo u plastičnim kućama, na zemlji i pod morem, koje će poprimiti nezamislive oblike. Razgovaraćemo sa njima. Biće pametne, energetski efikasne i reciklirane.
Kako će izgledati novi domovi? Pogledajte u novoj epizodi serijala Svet budućnosti koja je na programu u utorak 12. februara u 21.45.
Urednik stranog programa Redakcije naučnog programa Marija Stevanović

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • U potrazi za izvanzemaljcima (2014)

    image
    IN SEARCH OF ALIENS follows Giorgio Tsoukalos, an Ancient Astronaut theorist and leading contributor to Ancient Aliens, as he explores the fascinating evidence...
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Paul Hollywood: Gradske slastice (2016)

    image
    Paul Hollywood, najpopularniji britanski slastičar, za Food Network je snimio novi serijal Gradske slastice, u kojem traga za najboljim receptima koji su...
  • Divlji Novi Zeland (2016)

    image
    Novozelandski su otoci 80 milijuna godina bili izolirani od ostatka svijeta te se život na njima razvijao u zasebnom, neobičnom smjeru. Otkrijte neočekivanu priču...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.