SEZONA: 1

EPIZODA: 7 - zabavno-edukativna emisija

SADRžAJ

Stigla je zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji' s omiljenim likom u glavnoj ulozi! Kockić je dobio svoju kazališnu predstavu, njegove poučne 'Kockićeve priče', koje naglas čitaju omiljena RTL-ova lica, svakodnevno okupljaju sve generacije, a u formatu 'Kockić zna kako' vrijedno dijeli važne lekcije o pristojnosti, urednosti i sigurnosti… Omiljeni Kockić ima pune ruke posla, a očekuju ga i neke posve nove, ali jednako zabavne uloge! Naime, zaštitni znak RTL Kockice postao je glavna zvijezda nove animirane serije 'Kockić i prijatelji', a u njegovim će mnogobrojnim zgodama mali i veliki gledatelji na RTL-u Znatiželjni i razigrani Kockić središnji je lik animiranog serijala. Svaki dan kreće u nove šarolike avanture koje zabavljaju, poučavaju i intrigiraju. Maleni će se gledatelji na taj način vrlo lako moći poistovjetiti s njim, slijediti ga u brojnim pustolovinama i pomagati mu savladati sve probleme s kojima se susreće.Osim Kockića, gledatelji će upoznati i njegove svestrane prijatelje s kojima provodi vrijeme u igri, druženju i istraživanju. To su Valjak Oto koji voli prirodne znanosti te uvijek podučava i promovira znanje, Piramida Ida koja obožava istraživati svijet oko sebe i boraviti u prirodi te Loptica Lu koja promiče aktivan život, pozitivu i bavljenje sportom.Teme obrađene u serijalu uistinu su šarolike te vrlo aktualne i prilagođene najmlađima - od prihvaćanja različitosti, pomaganja drugima, ljubavi prema životinjama, učenja, promicanja pozitivnih životnih vrijednosti i zagovaranja pravog prijateljstva, pa sve do praktičnih savjeta, poput savjesnog korištenja moderne tehnologije, prometnih pravila, važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja otpada. Također, upoznaje ih se s glazbenim instrumentima, prometnim sredstvima te ustanovama poput muzeja, kina ili pak knjižnice. Osim toga, na zabavan i neizravan način, djecu se upoznaje s osnovnim geometrijskim tijelima, kockom, valjkom, kuglom i piramidom. Svaka epizoda 'Kockića i prijatelja' istovremeno je zabavna i poučna. Na početku, gledateljima su predstavljena četiri pojma oko kojih će se bazirati zanimljiva epizodna priča, a svaka epizoda uključuje i interakciju s malenim gledateljima - narator im postavlja pitalice, pita ih se za mišljenje ili ih se pak pušta da na ekranu pronađu određeni predmet i tako glavnim junacima pomognu riješiti njihove nedoumice - dok na kraju uvijek slijedi važna pouka.Kockić, Valjak Oto, Piramida Ida i Loptica Lu spremni su svojim dogodovštinama osvojiti sve generacije!

Fotografije

Kockić i prijateljiKockić i prijatelji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Mumuhag

    image
    The story tells that a blue sea creature, Mumu, lives alone on the island. Every day, different friends come to him to interact with each other, and teach...
  • Crtani filmovi B92

    image
  • Charlie i abeceda

    image
    Charlie se vratio s novim i uzbudljivim prijateljima – abecedom! Upoznaj Charliejeve nove prijatelje iz abecede dok zajedno idu u avanture i uče slova i njihove...
  • Briko

    image
    Meet Briko and his best friend Hepi! Every episode, they'll open a new mystery box, packed with artistic projects for you to try! Don't miss Briko.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.