SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Willy's Story

SADRžAJ

Izvrsna britanska serija "Optuženi" donosi šest intrigantnih suvremenih priča o zločinu i kazni iz pera Jimmyja McGoverna. Serija se može pohvaliti i zvjezdanom glumačkom postavom: Christopher Eccleston, Mackenzie Crook, Juliet Stevenson, Peter Capaldi, Andy Serkis, Marc Warren, Naomie Harris, Warren Brown i u svojoj prvoj glavnoj ulozi, Ben Smith.
Svaka priča govori o običnom čovjeku koji završi u sudnici. No je li tim muškarcima i ženama mjesto ondje? Jesu li nedužni, krivi ili negdje između? Kako se svaka jednosatna epizoda raspleće, vidjet ćemo kako su postali optuženi te hoće li na kraju na slobodu ili iza rešetaka...
Christopher Eccleston tumači ulogu poštenog čovjeka u škripcu, Mackenzie Crook je razvodnik Buckley u priči o dvojici prijatelja, u interpretaciji Bena Smitha i Bena Batta, koji pristupaju britanskoj vojsci i u drugom nastavku doznaju da neposluh ima smrtonosne posljedice.
Juliet Stevenson i Peter Capaldi imaju glavne uloge u trećoj epizodi o potresnoj priči o roditeljima čiji sin zadobije kobnu ozljedu na poslu, a u četvrtoj epizodi Andy Serkis je taksist koji očajnički želi pobjeći iz žrvnja svog života. Marc Warren glumi oca koji u petom nastavku ne posluša svoj zdrav razum, a Naomie Harris i Warren Brown tumače roditelje čiji sukob urodi zločinom u šestoj, posljednjoj epizodi.
Jimmy McGovern kaže: "Za onoliko vremena koliko treba da se uspnete uza stubište sudnice, mi ispripovijedamo priču o tome kako su optuženi onamo dospjeli. Vidimo zločin i vidimo kaznu. Ništa drugo. Nikakve policijske istrage, hvala lijepa, nema tu policajaca koji se šepire hodnicima dok im kaputi lepršaju. Samo zločin i kazna - dvije najvažnije stavke u svakoj kriminalističkoj drami."
"Optuženi" su projekt Bena Stephensona, redatelji su bili David Blair (1., 2., 5. i 6. epizoda) i Richard Laxton (3. i 4. epizoda), a glazbu je posebno za seriju skladao Adrian Johnston.
---

1. epizoda:

Willy Houlihan (Christopher Eccleston) pošten je čovjek. Dobro zarađuje kao vodoinstalater. On i njegova supruga Carmel (Pooky Quesnel) situirani su, a djeca su im odrasla i uskoro će napustiti roditeljski dom.
Ali Willy nema mira. Održava tajnu ljubavnu vezu s Michelle (Emma Fensom). Štoviše, ljubavnici su se sporazumjeli da će nevjeru priznati i svatko svom bračnom drugu reći da ga ostavlja.
Upravo u trenutku kad se Willy sprema supruzi priopćiti šokantnu vijest, njegova kći Laura (Joanna Highson) stiže kući i objavljuje da se udaje. Willyjeva tajna koju nosi na savjesti mora pričekati.
Uskoro potom Willyjeva obitelji odlazi na večeru proslaviti s Laurinim imućnim budućim svekrom i svekrvom. Willy inzistira da sve plati i ponižen je kad njegovu kreditnu karticu odbiju. Ispostavilo se da mu posljednji posao nije plaćen zato što je tvrtka bankrotirala.
Prvi put nakon toliko godina Willy je zabrinut zbog novca. Ali ponos mu ne dopušta da promijeni komplicirane i skupe planove za vjenčanje.
A povrh svega Willyja razdire njegova nevjera pa se počinje sve čudnije ponašati. U trenutku očaja utjehu traži u mjesnoj crkvi, ali ogluši se na svećenikov iskreni savjet.
Kad mu se auto pokvari, Willy sjeda na taksi i na stražnjem sjedalu nalazi nešto što bi moglo biti mana s neba ili početak njegovog kraja.
Ali usprkos silnom Willyjevom trudu, događaji se brzo otimaju s uzde i dovode ga u sudnicu gdje će porota odlučiti što će dalje biti. Hoće li ga osloboditi ili poslati iza rešetaka?

Fotografije

OptuženiOptuženiOptuženi 01Optuženi 02Optuženi 03Optuženi 04Optuženi 05Optuženi 06Optuženi 07Optuženi 08Optuženi 09Optuženi 10Optuženi 11Optuženi 12

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
  • Mesto zločina: Vegas (2021)

    image
    Facing an existential threat that could bring down the Crime Lab, a brilliant team of forensic investigators must welcome back old friends and deploy new...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.