EPIZODA: 9

SADRžAJ

Sultan Alaeddin koji je ostao usamljen u Gurgenču nije imao šanse pred Turkan-hatun uz koju su bili komandanti. I Mihri Džihan, Uzlag-šahova majka, sigurna je da će Turkan-hatun dobiti rat. Jasno je da je Dželaleddin zaljubljen u Kutlu Bike i da se neće oženiti Širin. Sredivši da se Širin uda za Uzlag-šaha, on će postati omiljeni princ kod Turkan-hatun, što će mu otvoriti put ka prijestolju. Što se tiče Dželaleddina, on pravi plan kako da zaustavi građanski rat. Timur Melik je krenuo u zauzimanje prelaza preko rijeke koja je razdvajala Turkan-hatun i njene komandante. Najmlađi princ Ak-šah, prati tragove Asasina u gradu. Otkriva da se oni okupljaju u jednom hanu, ali se i nađe tu usred žestokog sukoba. Dželaleddin u posljednjem momentu stiže da spasi brata i zarobi jednog Asasina. Zamaskirani Behram nalazi se na jednom krovu i zateže luk. Osjećajući da će Ak-šah biti pogođen, on se baca pred svog brata. Strijela je odapeta.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajne nacističke ratne mašinerije (2019)

    image
    Poznati ratni povjesničar James Holland istražuje četiri glavna područja njemačkih oružanih sukoba tijekom Drugog svjetskog rata: zrak, kopno, more i oružje....
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih osoba koje su obilježile tok svjetske povijesti.
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Terra X - Rätsel alter Weltkulturen (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.