poster

14. VRISAK - riječki sajam knjiga i festival autora - Kronika

14. VRISAK - riječki sajam knjiga i festival autora - Kronika

dokumentarni | Hrvatska

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Tema ovogodišnjeg Vriska je "Rijeka poezije"- u doba pandemije, potresa i nesigurnosti, komercijalizacije umjetnosti i nedostatka vremena za kulturu, vraćamo se stihovima. Na Vrisku će biti predstavljena nova izdanja desetak pjesnika i pjesnikinja, s kojima ćemo, osim o njihovom pisanju i nastanku novih zbirki, razgovarati i o poziciji i ulozi poezije u suvremenom društvu.
Na otvorenju Vriska saznat ćemo ovogodišnjeg dobitnika ili dobitnicu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Očekuje nas i predstavljanje V.B.Z.-ovog trogodišnjeg projekta "Na margini" pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije, u kojem se objavljuju i promoviraju manje zastupljeni glasovi, žanrovi i iskustva u europskim književnostima, kao i program "Balkan express" u kojem ćemo razgovarati s autorima čije su posljednje knjige imale veliki odjek u regiji. Programu "U fokusu" predstavlja pak recentnu prozu i publicistiku suvremenih domaćih književnika. Ako niste u Rijeci, najzanimljivije dijelove čak 40 književnih program pratite u našim kronikama od 14. do 19. rujna.

Fotografije

14. VRISAK - riječki sajam knjiga i festival autora - Kronika

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Najljepša mjesta za gozbu (2019)

    image
    Fred Sirieix (Million Pound Menu) stvarno zna što je dobra hrana. Radio je kao glavni kuhar u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, te u drugim vodećim londonskim...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Najstroži zatvori na svijetu (2016)

    image
    Imagine being in jail. Now imagine living in a foreign country. Scary? Paul Connelly takes you inside these jails. He shows what living conditions are for the...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.